Ridzi: Cea mai mare problema a tinerilor este lipsa locurilor de munca

Luni, 11 Mai 2009, ora 18:24
2955 citiri
Ridzi: Cea mai mare problema a tinerilor este lipsa locurilor de munca

Ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi, a propus in cadrul Consiliului de Ministri pe probleme de tineret si sport, ce a avut loc luni, 11 mai 2009, la Bruxelles, un Plan de sprijinire a angajarii tinerilor.

Ministrul roman a declarat ca cea mai mare problema cu care se confrunta tinerii in conditiile actualei crize economice, este lipsa ofertei locurilor de munca, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Piata muncii functioneaza in acest moment ca un baraj de acumulare. Exista un numar fara precedent de mare de tineri absolventi de studii superioare - in Uniunea Europeana, 80% din tinerii intre 20 si 24 ani au studii secundare absolvite (universitare si scoli profesionale). Traim insa intr-o perioada cand angajarile sunt practic inghetate", a precizat Monica Iacob-Ridzi.

Planul propus de ministrul roman include 3 componente: cresterea resurselor europene de tineret, largirea spectrului de finantare din fonduri structurale si finantarea afacerilor start-up ale tinerilor.

Astfel, in noul buget european pe 2010 tineretul ar trebui sa obtina o alocare financiara mai mare de 1%.

In plus, in cadrul Planului European de Relansare Economica ministrul roman propune includerea unor programe si fonduri pentru angajarea tinerilor.

De asemnea, aceasta considera necesara acordarea de fonduri, prin Fondul Social European, acelor companii care angajeaza tineri absolventi.

La reuniunea Consiliului de Ministri, Monica Iacob-Ridzi a lansat si ideea finantarii europene a afacerilor start-up ale tinerilor (idei de afaceri, sau afaceri la inceput de drum).

Ministrii europeni ai tineretului si sportului, reuniti in cadrul Consiliului la Bruxelles vor dezbate acestor propuneri, iar Comisia Europeana va include aceste masuri in noua Strategie Europeana privind Tineretul.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Monica Iacob Ridzi, #plan sprijin tineri, #absolventi locuri munca, #finantare europeana tineri , #ministrul Sportului