Ridzi: Nu Boc mi-a cerut sa demisionez, m-a convins mama

Sambata, 09 Octombrie 2010, ora 09:32
2458 citiri
Ridzi: Nu Boc mi-a cerut sa demisionez, m-a convins mama
Foto: Arhiva

Fostul ministru al Tineretului si Sportului, deputatul PD-L Monica Iacob Ridzi, afirma, la aproape un an de la izbucnirea scandalului care a condus la demisia sa din Guvern, ca nu premierul Emil Boc este cel care i-a cerut sa recurga la acest gest, ci mama ei.

"Am avut sustinere pana la sfarsit. Boc nu mi-a cerut sa demisionez, m-a sustinut. Nu mi-a cerut nimeni demisia. Am demisionat eu. A fost o decizie in familie. M-a convins mama mea. Mi-a spus plangand: Daca tatal tau ar fi trait, ti-ai fi dat demisia demult. Am mai facut o mare eroare atunci: am tacut, dand sentimentul ca exista o vinovatie. Am comunicat prost. (...)Penal, responsabilitatile nu trebuie cautate la mine. Daca stiam ca am gresit, demisionam de a doua zi", a declarat Ridzi, vineri seara, intr-o emisiune la Antena3.

Deputatul PD-L respinge si acuzatiile potrivit carora ar fi protejata de colegii de partid parlamentari, membri in comisia juridica a Camerei, motiv pentru care dosarul sau nu isi continua drumul in instanta. Dimpotriva, aceasta spune ca avizul Camerei privind inceperea urmaririi penale in cazul sau s-a dat foarte repede, anul trecut, iar ea insasi, chiar si insarcinata in luna a opta, s-a prezentat la Parlament pentru a-si studia dosarul si pentru ca lucrurile sa continue pe fagasul normal.

Scandalul in care a fost implicata Monica Iacob Ridzi a izbucnit in iunie 2009, aceasta fiind acuzata ca a cumparat o scena cu 75.000 de euro, bani ai Ministerului Sportului, pentru un spectacol de 1 Mai la Costinesti, in conditiile in care Directia pentru Sport Constanta o informase ca institutia are o scena pe care putea sa o puna la dispozitie daca i s-ar fi cerut.

Impotriva ministrului s-a facut plangere penala, iar in prezent aceasta este acuzata pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie, instigare la infractiunea de acces fara drept la un sistem informatic savarsita prin incalcarea masurilor de securitate si instigare la infractiunea de stergere de date informatice fara drept.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Monica Iacob Ridzi demisie, #Ridzi Boc demisie , #ministrul Sportului