Ridzi participa la deschiderea oficiala a Campionatelor Europene de Haltere

Duminica, 05 Aprilie 2009, ora 11:28
826 citiri
Ridzi participa la deschiderea oficiala a Campionatelor Europene de Haltere

Ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi participa, duminica, la deschiderea oficiala Campionatelor Europene de Haltere, care se vor desfasura in perioada 5-12 aprilie la Sala Polivalenta din Bucuresti.

La editia din acest an, organizata pentru a doua oara dupa 37 ani de Romania, si-au anuntat prezenta si doi fosti mari campioni de haltere, respectiv Naim Suleymanoglu si Vasili Alexeev, care impreuna au stabilit peste 100 de recorduri mondiale, potrivit unui comunicat remis, duminica, Ziare.com.

Monica Iacob Ridzi precizeaza ca Ministerul Tineretului si Sportului (MTS) din Romania si-a adus o contributie substantiala la organizarea Campionatelor Europene: "Este un demers important pe care l-am initiat din credinta mea ca sportul si, in mod special halterele, merita o atentie deosebita.

Organizarea acestei competitii este parte a unei strategii pe termen lung de promovare a valorilor si de sustinere a fenomenului sportiv. Peste doua luni, Romania va fi gazda unei alte competitii de anvergura: Campionatele mondiale de juniori.

Am convingerea ca, prin acest eveniment de exceptie vom confirma profesionalismul si vointa romanilor in asigurarea celor mai bune conditii pentru buna desfasurare a unei manifestari la un asemenea nivel.

Dupa cinci ani de la ultima competitie majora organizata de Romania, astazi, suntem mult mai increzatori in posibilitatea alegerii noastre ca tara organizatoare pentru alte competitii europene si mondiale, la diferite discipline".

Aflate la a 88-a editie la baieti si a 22-a la fete, Campionatele Europene de Haltere reprezinta un eveniment la care vor participa circa 500 de sportivi, antrenori si oficiali din 41 de tari europene.

Romania este reprezentata de 15 sportivi, opt baieti si sapte fete. Cei mai cunoscuti sunt Antonio Buci, campion european si ocupant al locului 4 la Jocurile Olimpice de la Beijing si Roxana Cocos, campioana europeana.

Competitia reprezinta un test important pentru sportivi, in perspectiva intrecerilor de la Jocurile Olimpice de vara de la Londra, din anul 2012. Romania va mai gazdui, in luna iunie, Campionatul Mondial de haltere pentru juniori.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Monica Iacob Ridzi, #campionate europene haltere, #Naim Suleymanoglu, #Vasili Alexeev , #ministrul Sportului