La mila doamnei Ridzi (Opinii)

Duminica, 20 Februarie 2011, ora 12:48
5703 citiri
La mila doamnei Ridzi (Opinii)
Foto: Arhiva

PD-L iese foarte prost in urma raportului pe Justitie. Cazurile Ridzi si Pasat, cand principalul partid de guvernamant a facut zid in fata justitiei pentru a-si apara uscaturile, au fost aspru criticate de Comisia Europeana si, cu siguranta, au lovit serios in credibilitatea actualei Puteri.

In aceste conditii, ar fi fost de asteptat din partea conducerii partidului o reactie ferma si foarte dura, care sa repare macar deficitul de imagine, caci efectele asupra raportului nu mai pot fi reparate. Ce am vazut insa? Reactia PD-L este foarte bine sintetizata de europarlamentarul Cristian Preda: "Partidul de guvernamant e blocat. In locul unor decizii ferme si prompte, se formuleaza promisiuni sterpe si amenintari blande".

Sulfina Barbu, presedintele organizatiei de femei, o roaga pe Monica Iacob Ridzi sa "repereze" onoarea partidului: "Eu cred ca este un gest obligatoriu (n.r. - autosuspendarea din PD-L) pe care trebuie sa-l faca (n.r. - Monica Iacob-Ridzi). Daca nu, va intra in vigoare prevederea din statut si atunci va fi suspendata de drept. Dar are posibilitatea sa faca un gest minimal de a se autosuspenda din partid, cum au facut si alti colegi care au dosare in instanta".

Elena Udrea nu s-a lasat nici ea mai prejos: "Nu poti sa ceri la Bruxelles sa aiba incredere in clasa politica atata vreme cat exista partide politice care protesteaza si sustin persoane cercetate in dosare de coruptie. Cat despre doamna Ridzi, cred ca ar fi bine sa se suspende din partid singura, in caz contrar o va suspenda partidul".

Adica partidul se milogeste de Monica Iacob Ridzi, caci Dan Pasat a facut deja pasul in lateral, sa faca ceea ce PD-L insusi ar fi trebuit sa faca de mult timp. Si daca d-na Ridzi sta agata de partid, si stie bine de ce o face, de ce n-a trecut PD-L la fapte si nu a gasit o formula pentru a scapa de ea?

Probabil ca din doua motive. Pe de-o parte, este posibil ca Monica Iacob Ridzi nu a bagat mana la buget pentru propriu buzunar, ci pentru pusculita partidului, asa ca are dreptul moral sa astepte acum solidaritatea democrat-liberalilor. Sa nu uitam ca printre cei sustinuti de fostul ministru al Tineretului s-a numarat si EBA.

Apoi, dincolo de declaratiile catorva membri de frunte, cum este d-na Barbu, nu cred ca la nivelul partidului exista un mare apetit justitiar. Nu cred ca pentru cei mai multi dintre colegii domniei sale, d-na Ridzi este o povara si un exemplu negativ, ci, dimpotriva, o victima care a avut ghinionul sa pice pentru ceea ce fac cei mai multi dintre cei cuplati intr-un fel sau altul la buget.

Caci daca in partid ar fi existat un minim interes pentru onestitate, criteriile Monicai Macovei ar fi fost deja adoptate. Sulfina Barbu se arata sigura ca viitorul statut al PD-L va stipula suspendarea din partid a celor care au probleme cu legea. Asa sa fie, dar, din cate imi amintesc, aceasta prevedere propusa de Monica Macovei a fost aruncata la cos de comisia care a elaborat modificaile, iar printre cei care au socotit-o exagerata s-a numarat chiar Elena Udrea.

Emil Boc tace. Din punct de vedere politic, este o reactie lamentabila pentru un sef de partid, dar, pe de alta parte, ce ar putea spune? Ca este un om onest care conduce un partid complet pesedizat? Ca este un presedinte de paie, total lipsit de autoritate, care nici sa ceara excluderea Monicai Iacob Ridzi n-are curaj?

Adevarul este ca, in fond, Sulfina Barbu si Elena Udrea au perfecta dreptate: la cum arata acum PD-L, daca Monica Iacob Ridzi nu se autosuspenda, nici ca va fi luata vreodata vreo masura impotriva ei, nici macar daca va fi condamnata. Dovada sta cazul cetateanului de onoare puscarias de drept comun Mircia Gutau, despre care nici acum nu stim sigur daca a fost sau nu exclus din PD-L.

Imaginea partidului a ajuns intr-un fel la mila d-nei Ridzi si a tuturor puscariabililor cu care s-a captusit PD-L in lacomia sa de bani si putere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Monica Iacob Ridzi PDL, #Raport justitie Ridzi Pasat, #Romania coruptie politica , #PDL