Presa de azi: Ridzi da vina pe subordonati

Luni, 06 Iulie 2009, ora 07:40
2780 citiri
Presa de azi: Ridzi da vina pe subordonati

Ridzi baga zazanie in PD-L si refuza sa paraseasca scena, titreaza Romania libera in editia de luni. Cazul Ridzi urmeaza sa fie transat in sedinta de luni a conducerii PD-L. Scandalul in care este implicat ministrul a divizat deja partidul, iar majoritatea membrilor asteapta scrierea demisiei.

Democrat-liberalii se confrunta cu o problema de imagine, agravata cu fiecare zi, in care Monica Ridzi ocupa scaunul ministerial. Cazul Ridzi a declansat si razboiul intern in partid intre cele doua tabere. Aripa veche, formata din "greii" Blaga, Videanu, Berceanu si Preda, se infrunta cu tabara Elenei Udrea, Roberta Anastase si Monica Iacob Ridzi, care au castigat teren in partid.

Premierul Emil Boc a infirmat sambata informatiile potrivit carora presedintele Basescu l-ar fi sunat pentru a-i spune ca nu este de acord cu demiterea ministrului Tineretului si Sportului.

Seful Executivului a reafirmat ca PD-L nu va impiedica ancheta justitiei in cazul ministrului Ridzi si ca nici nu va vota in Parlament impotriva inceperii urmaririi penale, in cazul in care Directia Nationala Anticoruptie (DNA) va solicita declansarea acestei proceduri.

Evenimentul Zilei scrie ca Ridzi a tocmit doi zugravi pentru Polivalenta. Dupa scandalul "2 Mai", ministrul Sportului este prins din nou cu mata-n sac: a atribuit doua contracte de lucrari la Sala Polivalenta, unei firme cu fix doi angajati in acte.

Conducerea Salii Polivalente din Bucuresti, aflata in subordonarea ministrului Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, a atribuit doua contracte de lucrari de constructii si reparatii in valoare de 355.000 de lei (circa 85.000 de euro ) unei firme cu doar doi angajati. Procedura: invitatie de participare. In plus, institutia "a uitat" sa publice anunturile de atribuire.

Si-a "amintit" pe 1 iulie 2009, la mai bine de o luna de la acordarea contractelor si cu cateva zile inainte de receptia lucrarilor realizate de "concernul" cu doi angajati GT Alliance Group SRL.

Cel mai valoros contract bifat de subordonatii lui Ridzi - 205.000 de lei (50.000 de euro) prevede reparatii curente la fatada Clubului Sportiv National Sala Polivalenta. Lucrarea a fost ceruta in mod expres de ministrul Tineretului, se jura fostul director al Polivalentei, Cristian Tivig. N-a mai contat ca GT Alliance nu are decat doi angajati cu acte (patru, daca ar fi sa-l credem pe cuvant pe administratorul firmei, Gigel Tata).

Intalnire nocturna Udrea-Ridzi-Videanu, scrie Ziua. In plin scandal legat de modul cum a cheltuit banii MTS de Ziua Tineretului, ministrul a participat, sambata seara, impreuna cu alti membri marcanti ai PD-L, la cununia religioasa a colegului de partid Cristian Petrescu, unul dintre membrii Comisiei parlamentare de ancheta.

In jurul orei 21, numeroasele VIP-uri, printre care s-au aflat si fostul primar al Capitalei, Adriean Videanu, ministrul TS, Monica Iacob-Ridzi, presedintele Organizatiei Nationale de Femei a PD-L, Sulfina Barbu, precum si omul de afaceri Dorin Cocos, insotit de sotia sa, ministrul Turismului, Elena Udrea, au luat parte alaturi de tinerii insuratei la slujba de cununie religioasa, oficiata de un sobor de preoti.

Ceva mai tarziu, mesenii au fost invitati pe acorduri muzicale sa inceapa petrecerea, moment in care Videanu, Ridzi-Iacob si Udrea s-au pierdut in noapte, nu inainte, insa, de a ura toate cele bune familiei sarbatorite.

Din Gandul aflam ca Ridzi da vina pe subordonati: "Am gresit ca nu am stiut sa comunic". Aflata de aproape o luna in mijlocul unui scandal de coruptie legat de felul in care au fost folositi aproape 700.000 de euro de la buget pentru Ziua Tineretului, ministrul Monica Iacob Ridzi a continuat sa-si sustina nevinovatia si duminica seara, la emisiunea lui Ion Cristoiu de la Antena 3.

Ridzi si-a gasit ca singura vina faptul ca nu a stiut sa comunice si sa dea explicatii tuturor celor care au acuzat-o dar ca a preferat sa nu mai vorbeasca de teama ca fiecare vorba a ei sa nu fie rastalmacita.

"Am gresit ca nu am stiut sa comunic. (...) Daca as fi gresit cu ceva, cu siguranta as fi plecat din prima zi", a spus ministrul.

Ea a sustinut ca impotriva sa si a sotului sau, primarul de Petrosani, s-au declansat "pentru prima data in istoria postdecembrista" atacuri "extrem de virulente" la adresa unui om politic tanar, care o fac sa se intrebe cine are interesul sa mobilizeze "resurse financiare si materiale". "E un razboi al oamenilor politici maturi dus prin generatia tanara", a sustinut Ridzi.

Intre timp, Emil Boc promite ca va demite orice demnitar urmarit penal, informeaza Gardianul. Primul-ministru Emil Boc a declarat, duminica, in timpul unei vizite la santierul autostrazii Transilvania, ca "in ziua in care autoritatea judiciara a statului, Parchetul sau DNA, va cere inceperea urmarii penale impotriva oricarui membru al Guvernului, in acea zi va fi demis de catre primul-ministru" indiferent daca este vorba despre un ministru PD-L sau PSD.

"Vreau sa va spun ca nu este rau mai mare care se poate face Raportului de tara pe Justitie, pe care il vom avea in septembrie, decat acela de a nu lasa Justitia sa-si spuna cuvantul cu privire la demnitari, iar din acest punct de vedere orice membru al PD-L care se va impotrivi ca Justitia sa ajunga la un demnitar, oricare ar fi el, va fi exclus din partid", a continuat Boc.

"PDL nu va face niciodata scut in jurul unui demnitar in legatura cu care DNA va cere inceperea urmarii penale", a incheiat premierul.

Democrat-liberalii vor stabili, luni, in sedinta Biroului Permanent National, strategia de diminuare a prejudiciului de imagine cu care se confrunta din cauza scandalului Ridzi, cea mai probabila optiune fiind alinierea tuturor luarilor de pozitie la cea transmisa deja de premierul Emil Boc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Monica Iacob Ridzi, #Ridzi scandal PDL, #Ridzi ancheta bani , #PDL
Comentarii
Poza cioclu_rosu1
cioclu_rosu1
rank 4
TOŢI SUBORDONAŢII DNEI RIDZI AU FOST PUŞI CU MÎNUŢA DICTATOAREI DE LA TINERET PE POSTURI IMEDIAT DUPĂ INSTALARE !