Ridzi, cel mai mare dusman al PD-L

Sambata, 11 Iulie 2009, ora 23:06
4713 citiri
Ridzi, cel mai mare dusman al PD-L
Foto: iasiinfo.ro

Incapatanarea ministrului Monica Iacob Ridzi de a nu-si da demisia a pus Partidul Democrat Liberal, dar si pe Traian Basescu, intr-o situatie extrem de sensibila. Nimic nu a daunat mai grav PD-L-ului in ultimii ani decat Ridzi. Nici macar Elena Basescu si gafele ei. Aproape ca ne simtim nevoiti sa-i cantam prohodul partidului din care face parte.

Daca nici macar PD-L nu a reusit inca s-o convinga pe Ridzi sa-si dea demisia, atunci cine ar mai putea?

Nici premierul Emil Boc, nici Traian Basescu nu i-au oprit aparitiile lipsite de argumente de la televizor, ceea ce inseamna ca intr-adevar acest partid e tot mai anemic si ca membrii sai chiar nu mai au niciun cuvant de spus - fiind instruiti de conducere s-o scoata basma curata pe Monica Ridzi, s-o apere pe televizor si s-o creada pe cuvant ca e o tanara care doar a comunicat prost in acest scandal.

Premierul Emil Boc, dar nu numai el, a batut pasul pe ideea ca demisia sau demiterea Monicai Ridzi nu este necesara decat in cazul in care procurorii DNA vor decide sa inceapa urmarirea penala.

Ori, in acest scandal de amploare, in care o comisie de ancheta parlamentara o gaseste vinovata pe Ridzi de delapidare si abuz in serviciu, nu numai justitia are de spus un cuvant in aceasta problema, ci si opinia publica.

Desigur ca multi s-au inghesuit sa spuna ca Monica Ridzi este doar un pion de pe tabla politica de sah, si ca de fapt cel vizat este "Regele" - Traian Basescu. Dar problema in cazul Ridzi este mult mai simpla: ministrul Tineretului si Sportului nu a reusit sa raspunda la intrebarile cheie legate de contractele de 630.000 de euro.

Interesul PD-L era sa incheie cat mai repede discutia despre cazul Ridzi si sa se afirme ca un adevarat partid anticoruptie, caci pe tema asta si-a facut campanie neincetat. Cel mai simplu mod de a rezolva criza de imagine aparuta in partid era demisia ministrului Tineretului. Dar pentru doamna Ridzi demisia este un semn de lasitate, si nu faptul ca ascunde raspunsurile la intrebarile legate de cum au fost cheltuiti banii de Ziua Tineretului.

Orice ar face in continuare, Monica Iacob Ridzi isi va inscrie in CV un scandal penibil, si pe orice sau oricine ar da vina, nu ramane cu nimic benefic. Iar PD-L s-a facut de ras. Prin incapatanarea sa de a ramane ministru, de a nu se dezlipi de fotoliul din minister, Monica Ridzi a devenit cel mai mare dusman al PD-L.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Ridzi vinovata delapidare, #Ridzi scandal PDL , #PDL