Cand isi afla Ridzi sentinta finala: Viata mea si a copiilor mei e in mainile dumneavoastra

Luni, 09 Februarie 2015, ora 23:06
5971 citiri
Cand isi afla Ridzi sentinta finala: Viata mea si a copiilor mei e in mainile dumneavoastra

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au anuntat, luni seara, ca vor lua o decizie finala in dosarul fostului ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi pe data de 16 februarie.

Completul format din cinci judecatori a finalizat, luni, dezbaterile in dosarul in care Ridzi este acuzata ca a comis infractiunea de abuz in serviciu, cu ocazia evenimentelor organizate in anul 2009, de Ziua Nationala a Tineretului, vreme la care aceasta era ministru, arata Mediafax.

Avocatii apararii au sustinut ca inculpatii din dosar, Ridzi si mai multi fosti angajati ai ministerului, ar trebui achitati, pentru ca au respectat procedura legislativa in ceea ce priveste organizarea evenimentelor din statiunea 2 Mai.

La randul sau, procurorul de caz a cerut respingerea apelurilor facute de cei condamnati in prima instanta.

Un fost director din Ministerul Tineretului si-a recunoscut vina in dosarul Ridzi

De asemenea, Monica Iacob Ridzi, in ultima luare de cuvant in fata instantei, le-a cerut magistratilor sa ii acorde sansa de a-si creste cei doi copii, cel mai mic in varsta de un an si jumatate, sustinand ca totul se trage de la faptul ca a fost "credula".

"Am platit politic si personal pentru ca am fost credula in oameni. Problemele mele de sanatate s-au acutizat. Saptamana trecuta eram internata pentru investigatii, iar recent m-am externat pentru a fi aici.

Din cauza stresului din ultimii cinci ani de zile si copiii mei s-au nascut cu probleme. De cinci ani de zile am trait momente de umilinta profunda si uneori am simtit, efectiv, ca mor cu dreptatea in mana. Viata mea si a copiilor mei este la acest moment in mainile dumneavoastra", a spus Ridzi.

Judecatorii au ramas in pronuntare in acest dosar, urmand sa dea o sentinta finala pe data de 16 februarie.

Condamnata la cinci ani de inchisoare in prima instanta

Inalta Curte de Casatie si Justitie a condamnat-o pe Monica Iacob Ridzi, in ianuarie 2014, la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul de abuz in serviciu in legatura cu contractele acordate fara licitatii la manifestarile de Ziua Tineretului din 2009.

Monica Iacob Ridzi, condamnata la 5 ani de inchisoare cu executare

Judecatorii ICCJ au gasit-o vinovata pentru toate capetele de acuzare, ea primind patru condamnari la inchisoare cu executare, de cinci ani, de patru ani, de trei ani si un an si jumatate, urmand sa execute cea mai grea dintre aceste condamnari.

Monica Iacob Ridzi era acuzata de procurorii DNA ca ar fi folosit resursele financiare ale Ministerului Tineretului si Sportului pentru o campanie de imagine in interes propriu, dar si pentru a cumpara ilegal produse electronice in valoare de circa 100.000 de lei.

Ridzi, 5 ani de inchisoare: Un apartament, jumatate de casa si un teren, sub sechestru

Procurorii au sustinut ca Monica Iacob Ridzi a atribuit ilegal unor firme private contracte de prestari servicii avand acest obiect. Potrivit procurorilor, prejudiciul produs de Ridzi in acest dosar se ridica la 2,7 milioane de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Monica Iacob Ridzi sentinta finala, #Monica Iacob Ridzi pronuntare, #Monica Iacob Ridzi inchisoare , #stiri Monica Iacob Ridzi