DNA cere o perchezitie informatica in cazul Ridzi

Miercuri, 10 Februarie 2010, ora 18:05
2411 citiri
DNA cere o perchezitie informatica in cazul Ridzi

Ministerul Justititiei a transmis miercuri presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie de incuviintare a unei perchezitii informatice in dosarul in care este cercetata fostul ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi.

Solicitarea a fost primita din partea DNA pe 9 februarie 2010. Conform Constitutiei si prevederilor legale in vigoare, in cazul ministrilor care, la data inceperii urmaririi penale, sunt si membri ai Parlamentului Romaniei, cererile de retinere, arestare sau perchezitie se incuviinteaza de Camera din care fac parte.

Solicitarea se adreseaza presedintelui Camerei Deputatilor sau Senatului de catre ministrul Justitiei, se arata intr-un comunicat al Ministerului, remis Ziare.com.

Inca un dosar penal pentru Monica Iacob Ridzi?

Seful Directiei Nationale Anticoruptie i-a solicitat procurorului general al Romaniei sa declanseze procedura de ridicare a imunitatii parlamentare intr-un nou dosar al Monicai Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului.

Potrivit unui comunicat DNA remis Ziare.com, acuzatiile care ii sunt aduse fostului ministru sunt: abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata, uz de fals in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata si participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la Legea contabilitatii, in forma continuata.

DNA cere ridicarea imunitatii parlamentare intr-un nou dosar al Monicai Ridzi

Gazeta Sporturilor a publicat miercuri transcrierea unor interceptari pe care le atribuie DNA, redand o serie de discutii dintre angajati ai ministerului Tineretului si Sportului.

Si Evenimentul Zilei a publicat in editia de miercuri un articol in care se sustine ca Monica Iacob Ridzi a vrut sa-si convinga subordonatii sa nu dea declaratii impotriva ei la audierile de la Directia Nationala Anticoruptie, ziarul indicand anumite convorbiri.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) precizeaza ca presupusul dialog intre anchetatori si persoanele cercetate in dosarul fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, care a aparut in presa, este fictiv.

E.E.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#DNA perchezitie Ridzi, #perchezitie informatica Ridzi, #nou dosar Monica Ridzi, #Monica Iaco Ridzi DNA , #stiri Monica Iacob Ridzi