DNA: Dialogul intre anchetatori si cei cercetati in dosarul Ridzi, fictiv

Miercuri, 10 Februarie 2010, ora 14:25
4491 citiri
DNA: Dialogul intre anchetatori si cei cercetati in dosarul Ridzi, fictiv

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) precizeaza ca presupusul dialog intre anchetatori si persoanele cercetate in dosarul fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, care a aparut in presa, este fictiv.

"In cursul lunii ianuarie 2010 nu a fost audiata nicio persoana in acest dosar iar presupusul dialog intre anchetatori si persoanele cercetate redat in articolului publicat in "Gazeta Sporturilor" este fictiv.

Afirmatiile atribuite persoanelor cercetate in dosarul nr. 147/P/2009 si redate de catre cotidianele "Gazeta Sporturilor" si "Evenimentul Zilei" sub forma unor dialoguri sau citate (care invoca fragmente din procesele verbale de redare a convorbirilor telefonice interceptate potrivit legii) nu se regasesc in continutul probelor aflate la dosar", se arata intr-un comunicat al DNA.

Totodata, DNA subliniaza ca publicarea unor informatii neverificate poate impieta asupra anchetei.

"Toate informatiile referitoare la dosarul penal 147/P/2009 si care au caracter public in conformitate cu prevederile Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public si ale Codului de procedura penala au fost comunicate oficial de DNA prin intermediul comunicatelor de presa si al raspunsurilor scrise.

Publicarea in mass-media a unor informatii neverificate riguros, pornind de la surse jurnalistice, poate impieta asupra unei bune desfasurari a anchetei penale si asupra corectei informari a opiniei publice", precizeaza DNA.

Redactorul-sef al Gazetei Sporturilor, Catalin Tolontan, sustine insa ca aceste convorbiri sunt reale.

"Daca aceste convorbiri nu se regasesc in dosar nu inseamna ca nu sunt reale. Ele exista. Nu vreau sa intru in polemica cu DNA, chiar daca se sustine ca impiedicam ancheta. Daca noi punem procurorilor dosarele sub nas iar ei afirma ca noi impiedicam ancheta, asta este", a declarat Catalin Tolontan.

DNA cere ridicarea imunitatii parlamentare intr-un nou dosar al Monicai Ridzi

Gazeta Sporturilor a publicat miercuri transcrierea unor interceptari pe care le atribuie DNA, redand o serie de discutii dintre angajati ai ministerului Tineretului si Sportului.

Si Evenimentul Zilei a publicat in editia de miercuri un articol in care se sustine ca Monica Iacob Ridzi a vrut sa-si convinga subordonatii sa nu dea declaratii impotriva ei la audierile de la Directia Nationala Anticoruptie, ziarul indicand anumite convorbiri.

Inca un dosar penal pentru Monica Iacob Ridzi?

Seful Directiei Nationale Anticoruptie i-a solicitat procurorului general al Romaniei sa declanseze procedura de ridicare a imunitatii parlamentare intr-un nou dosar al Monicai Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului.

Potrivit unui comunicat DNA remis Ziare.com, acuzatiile care ii sunt aduse fostului ministru sunt: abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata, uz de fals in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata si participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la Legea contabilitatii, in forma continuata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#DNA Ridzi interceptari, #dialog interceptari Ridzi fictiv , #stiri Monica Iacob Ridzi