Editorial: Statul care omoara copii

Miercuri, 10 Februarie 2010, ora 08:17
5161 citiri
Editorial: Statul care omoara copii

O poveste cutremuratoare a trimis marti seara la periferia interesului public atat legea unica a pensiilor, cat si subiectele legate de jumatatea de tara aflata sub zapada si noul dosar al Monicai Iacob-Ridzi: un copil dat afara din propria viata.

Potrivit unei plangeri ajunsa la Parlament, dar trimisa acum o luna la Ministerul Educatiei fara ca vreun oficial sa scape o vorba (autoritatea e minunata cand trebuie dosit ceva, stema ar trebui construita in jurul presului national), un copil de clasa intai, considerat tigan pentru ca s-a prezentat la scoala imediat dupa ce venise cu parintii de la mare, si era bronzat, este umilit, batut, dispretuit de o intreaga clasa, cu concursul invatatoarei.

Mama copilului a povestit marti seara, la Realitatea TV, ca pruncul a fost ridicat de picioare de un coleg in timpul unui curs si lasat sa cada in cap, ca este trimis la colt frecvent, ca dascalul il intreaba mereu "cum e in tiganime", ca dascalul, vazand ca parintii nu-l retrag de la scoala, le-a declarat razboi, in fata directoarei. Iar directoarea a spus ca micutul nu poate fi retras de la scoala in mijlocul trimestrului, deci "sa asteptam, poate doamna invatatoare se inmoaie". Asta nu s-a intamplat.

Consecinta? Baiatul nu mai vrea sa mearga la scoala, urla la ideea ca s-ar putea intoarce la locul unde este torturat fizic si psihic, nu mai mananca si vrea doar sa moara. Au spus-o psihologii care au iscalit foile de observatie aflate la dosarul trimis la Parlament.

Chemata in platou ca sa "scoala, incotro?", o duduie din minister a gasit de cuviinta sa-si manifeste cu tarie judecatile de valoare, din care rezum: mama (care e doctorita) a facut un experiment pe propriul copil, pentru ca trebuia sa-l retraga de la scoala - exista uneori incompatibilitati intre invatatori si copii, deci copiii trebuie mutati in alte clase - ministerul este in curs de a obtine pozitia scolii (dupa o luna??).

Intrebata de ce-si pune mintea un dascal cu un copil, cum este posibil ca un adult sa ajunga incompatibil cu un elev caruia trebuie sa-i puna creionul in mana, si ce mai cauta persoana la catedra, basca directoarea la birou, raspunsul a fost stupefiant: uneori, invatatorii sunt mai severi, dar ce trecere au la parintii care-i cauta anume!

In plus, statutul personalului didactic face imposibila eliminarea unui dascal calificat mai degraba pentru a fi ucenicul dr. Mengele decat pentru a asterne in mintea unui copil de 7 ani dragostea pentru citire, pentru albine, pentru oameni si pentru dragoste in general.

... Ramana judecatorii cu pensii speciale, securistii cu batranetile asigurate in Elvetia, tractoarele cu lama inzapezita la 2 metri de tarcul auto si Ridzi achitata, ma lasa rece. Atata vreme cat statul nu are mecanisme sa scoata afara din sistem de urgenta, de urechi, un dascal care ucide sufletul unui copil, omenirea a progresat degeaba.

Atata vreme cat functionarii statului gasesc justificari unui calau de inima de copil - mai ramanea ca duduia sa intrebe "dar ce-a facut mititelul, a fost cumva obraznic?" - , si sunt platiti de doctorita care achita impozite, statul e un criminal. Si trebuie condamnat la moarte. Poate va renaste, poate nu. Copiii nu se castiga la loterie. Ochii lor ne ajuta sa mergem mai departe, in cautarea iubirii care daca nu ne va ucide, ne va face mai puternici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#copil torturat scoala, #copil tigan scoala , #stiri Monica Iacob Ridzi
Comentarii
Poza cetatean_revoltat_apolitic
cetatean_revoltat_apolitic
rank 2
Da asa este STATUL ROMAN prin DOCTRINA SECURISTA a Toavrasului care a fost ofiter de Securitate si turnator la Securitate cu dosar nr 3990/9.11.1973, Traian Basescu - a devenit din 2004 -UN CRIMINAL inpreuna cu cel care il conduce