Mihai Voicu explica pe cine a ajutat Basescu sa intre in Parlament

Vineri, 24 Septembrie 2010, ora 16:27
2322 citiri
Mihai Voicu explica pe cine a ajutat Basescu sa intre in Parlament

Liberalul Mihai Voicu sustine ca Traian Basescu nu pe Crin Antonescu l-a ajutat sa intre in Parlament, ci pe Monica Iacob Ridzi, aceasta fiind pusa pe lista de deputati, la Hunedoara, la insistentele PD si ordinele lui Traian Basescu.

"Cu o cota in sondaje cu o singura cifra si cu manifestantii exasperati la poarta guvernului, Traian Basescu face ce stie mai bine. Apara frauda si dezinformeaza. Nu ma bag in povestea cu presul, are cine sa raspunda. Limbajul este insa al unui om care stie ca nu are argumente si nici solutii si atunci injura si sare la bataie.

Am ramas cu gura cascata insa atunci cand am citit povestea despre milosul Traian Basescu si cum l-a facut acesta parlamentar pe Crin Antonescu. Din pozitia de lider al Aliantei cica. Alianta nu avea lider, ci co-presedinti, adica Traian Basescu si Calin Tariceanu. Traian Basescu, la vremea anului 2004 presedinte al PD, ca si acum, n-a avut nicio treaba cu desemnarea candidatilor PNL in alegeri.

Listele de candidaturi au fost comune, PNL-PD, si au fost alcatuite dupa un mecanism matematic precis, prevazut in protocolul aliantei", comenteaza Mihai Voicu pe blog afirmatiile lui Traian Basescu de la B1TV despre Victor Ponta si Crin Antonescu.

Potrivit acestuia, ponderea pe listele aliantei din fiecare judet, ca numar si nu ca nume, se negocia in sediul din piata Walter Maracineanu.

"Din partea noastra veneau la negocieri de obicei Bogdan Olteanu, Dan Rusanu si cu mine, iar din partea PD ... ma rog, nu conteaza cine. Cand am ajuns la judetul Hunedoara negociatorii PD erau vadit stanjeniti. Organizatia PD de acolo era asa de slaba incat, raportul PNL-PD fiind de peste 2,5 la 1, celor de la PD nu le revenea mai mult de un loc eligibil, cel al viitorului ministru Gheorghe Barbu.

Dupa ce ne-am blocat mai mult de o ora, cei de la PD incercand sa fenteze matematica, pana la urma au ajuns la rugaminti deschise sa-i ajutam, pentru ca primisera ordin de la Basescu sa obtina un loc in plus, eligibil, pentru un tanar de mare viitor, Monica Iacob-Ridzi. Stia el ceva. Exasperat, Dan Rusanu a cedat unul din locurile PNL Hunedoara si am trecut mai departe", cochide Voicu.

Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti a decis înregistrarea Acordului de desfiinţare a protocolului de constituire a Alianţei Electorale PSD-PNL încheiat la nivelul...
#mihai voicu, #Voicu Parlament , #stiri Monica Iacob Ridzi