Monica Iacob Ridzi, chemata la DNA (Video)

Vineri, 14 August 2009, ora 11:45
2995 citiri
Monica Iacob Ridzi, chemata la DNA (Video)
Foto: Arhiva

Fostul ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi s-a prezentat vineri dimineata la DNA.

Potrivit Realitatea Tv, ea a fost chemata pentru a i se prezenta materialul de urmarire penala.

Ridzi a avut programata discutia cu procurorii DNA la ora 11:00, ea ajungand la sediu la 10:58, fara sa faca vreo declaratie.

Monica Iacob Ridzi este audiata in dosarul privind evenimentele organizate de MTS in data de 2 mai, de Ziua Tineretului.

Ridzi a demisionat pe 14 iulie din functia de ministru al Tineretului si Sportului, la mai bine de o luna de la izbucnirea scandalului privind organizarea Zilei Tineretului, in centrul caruia s-a aflat.

Totul a inceput cand Gazeta Sporturilor a publicat, la jumatatea lunii iunie, un articol care dezvaluia ca pentru serbarile de Ziua Tineretului, MTS a atribuit fara licitatie contracte de sute de mii de euro unor firme care aveau aceiasi actionari si acelasi sediu, respectiv un apartament din blocul M52 situat pe strada Poet Panait Cerna din Bucuresti.

Aceasta suma reprezinta 0,7% din bugetul institutiei pe 2009, insa ministrul Ridzi a declarat ca nu-i pasa de ce suma cheltuieste, avand in vedere ca alte ministere cheltuiesc mai mult pentru astfel de evenimente.

In zilele ce au urmat, noi dezvaluiri au aparut, dintre care cea mai grava a fost cea despre achizitia scenei de 70.000 de euro, asta cu toate ca ministerul avea deja o scena. Ulterior s-a aflat ca nu din banii ministerului s-a platit scena, ci de catre Media Pro Pictures.

Mai mult decat atat, adeversarii politici ai ministrului sustin ca toate evenimentele de pe 1 si 2 mai 2009 au avut ca scop promovarea candidatului independent Elena Basescu in cursa pentru Parlamentul European.

Ca urmare, pe 19 iunie 2009, PNL a depus la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, o plangere penala impotriva Monicai Iacob-Ridzi, pentru delapidare si abuz in serviciu contra intereselor publice in legatura cu modul in care a cheltuit 630.000 de euro pentru organizarea "Zilei Tineretului".

Pe 29 iunie 2009, Parchetul a demarat procedurile judiciare in acest caz. Mai mult decat atat, pe 30 iunie a inceput audierea ministrului Ridzi de catre o Comisie parlamentara de ancheta, condusa de liberala Alina Gorghiu.

Raportul final al Comisiei contine acuzatii grave la adresa ministrului, printre care traficare cu banii publici si abuz in serviciu. Astfel, deputatii au propus inceperea urmaririi penale si i-au cerut premierului Emil Boc sa-i propuna presedintelui Traian Basescu demiterea lui Ridzi.

A.S.

Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministerul Energiei anunţă, joi, 25 aprilie, că sprijină ancheta procurorilor DNA la Complexul Energetic Oltenia şi va pune la dispoziţie toate informaţiile solicitate. Ministrul Energiei,...
Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Doi polițiști din Botoșani au primit o pedeapsă „atipică” pentru fapte de corupție. Întrucât au luat mită cinci kilograme de caș, judecătorii i-au obligat să dea înapoi banii pe...
#Monica Iacob Ridzi, #MTS, #DNA, #material urmarire penala, #urmarire penala Ridzi , #stiri Monica Iacob Ridzi
Comentarii
B
Basescu impotriva coruptiei din PD
rank 1
V
valentin.m
rank 1
JUSTITIA SI COMISIA JURIDICA DE LA COTROCENI: SALVATI RIZDI de urgenta vreau sa candidez.