Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Monica Iacob Ridzi: Daca demisionez acum, inseamna ca sunt lasa

Duminica, 05 Iulie 2009, ora 20:21
4475 citiri
Monica Iacob Ridzi: Daca demisionez acum, inseamna ca sunt lasa
Foto: GSP

Monica Iacob Ridzi a marturisit duminica ca cea mai mare greseala in tot scandalul in care este implicata e ca nu a explicat fiecaruia in parte cum a fost problema.

"Am gresit ca nu am stiut sa comunic, nu am stiut clar sa comunic pe acest subiect. Marea greseala e ca nu am explicat fiecarei persoane in parte, nu am facut-o din teama ca mi se vor interpreta vorbele.

Daca eu stiam ca am gresit cu ceva, in modul in care aceste contracte au fost atribuite, cu siguranta as fi plecat din prima zi. Totul s-a intamplat perfect legal", a declarat ministrul la emisiunea Zig Zag, fiind invitata jurnalistului Ion Cristoiu.

Duminica, Monica Iacob Ridzi a mai declarat ca nimeni nu a sunat-o vineri ca sa o intrebe de presupusa sa demisie, desi era vorba de un eveniment major.

"Am vazut breaking news: Ministrul Tineretului si Sportului a demisionat. Nu am primit niciun telefon inainte, ci am primit telefoane imediat dupa. Mi se pare inadmisibil sa se dea o asemenea stire fara sa fiu intrebata sau consultata, fara ca nimeni sa sune la partid, la minister sau cabinet.

Cei care au lansat aceste zvonuri au vrut sa tina in viata chestiunea Ridzi inca o zi sau doua", a mai spus ministrul Tineretului.

Ridzi a mai spus ca s-a dus la coafor pentru ca a fost sambata seara la doua nunti, la doi colegi de partid, si niciodata nu s-ar duce la coafor ca sa se pregateasca pentru o sedinta de partid.

Cine este Monica Ridzi de i se acorda atata importanta?

Ridzi a mai spus ca odata cu izbucnirea scandalului se gandeste in fiecare zi si noapte cine este "Monica Iacob Ridzi", de i se acorda atata atentie si se cheltuie atatia bani pe acest subiect.

"Mi-au atacat familia si pe mine. Am fost invitata in redactia GSP si nu am avut timp sa merg. Am sunat cu o zi inainte de a se publica materialul la redactia GSP pentru ca am simtit ca nu sunt lucruri clare. M-am dus cu toate documentele cu directorul de la achizitii si a doua zi am realizat o conferinta de presa. Insa mi-au fost multe lucruri scoase din context, mie imi pasa cum sunt cheltuiti banii publici", a mai spus democrat liberala.

Ministrul Tineretului si Sportului a precizat ca ea a fost cea care le-a cerut colegilor sa voteze pentru comisia de ancheta.

"Eu am cerut infiintarea comisie de ancheta, eu am furnizat DNA-ului documentele. Eu am fost cea care le-a furnizat toate informatiile, nu ma ascund. Nu m-am ascuns nicio clipa si nu o voi face. Nu eu sunt in masura sa cercetez cum au cheltuit firmele banii, de aceea exista institutii acreditate. Cei de la DNA verifica ce s-a intamplat", a mai spus Ridzi.

Ma dezamageste ca audierile s-au transformat intr-un circ

Ministrul Tineretului si Sportului s-a declarat dezamagit ca audierile din comisia de ancheta de la Parlament s-a transformat intr-un circ, show politic.

"Ca om politic ma dezamageste ca audierile s-au transformat intr-un circ, show politic. Am stat de ziua mea acolo si am stat cu buna credinta si atunci 2 sau 3 ore s-au certat intre ei. Se pare ca este un razboi al oamenilor politici maturi dus prin generatia tanara.

Daca va uitati la ce cuvinte isi arunca unii altora si la ce jigniri mi-au adus mie personal, nu pot sa cred ca vor sa afle ceva, ei dau doar declaratii politice. Toti membrii s-au dus acolo cu o opinie deja formata, de ce mai e nevoie de probe daca ei deja s-au antepronuntat? Ei deja stiu totul, insa eu nu stiu totul", a mai declarat ministrul de resort.

Daca demisionez acum, inseamna ca sunt lasa

Monica Iacob Ridzi a spus ca da crezare unor materiale scrise in presa pentru ca are si ea unele nelamuriri, dar nu isi va da demisia pana in momentul in care DNA va comunica ca incepe urmarirea penala impotriva ei.

"Nu ca nu dau crezare celor scrise in presa, o parte din ele le cred, dar o parte dintre ele se vede ca au fost scrise cu rea vointa. Daca stiam am gresit cu ceva sau ca am facut fapte de coruptie, demisionam din prima zi. Voi demisiona in ziua in care DNA va incepe urmarirea penala.

Nu am nicio rezerva sa raspund in fata DNA si in fata electoratului daca ei considera ca am gresit. De o luna de zile sunt tinta unor atacuri fara precedent, atacuri asupra unui politician tanar, initiat culmea tot de generatia tanara", a mai declarat fostul europarlamentar PD-L.

Ridzi sustine ca ea nu este singura tinta si ca pe viitor vor urma si altii, iar o eventuala demisie ar insemna un act de lasitate.

"Este foarte clar ca e vorba de altceva. Credeti ca sunt singura tinta? Vor fi atacati si alti ministri, iar tinta e in alta parte. Nu se pune problema demisiei. Eu consider ca o demisie in acest moment ar fi un act de lasitate din partea mea, ar fi o recunoastere a unei vine, a unei fapte penale.

Eu am crescut in ultimii 12 ani in politica si am urcat in politica treapta cu treapta. Eu stiu un singur lucru: nu trebuie sa fugi de raspundere, nu este normal sa fugi si sa te ascunzi. Daca DNA considera ca incepe urmarirea penala plec fara sa clipesc", a mai spus aceasta.

Ministrul Tineretului si Sportului a mai spus ca daca se incepe o campanie de presa impotriva unui ministru, el nu trebuie sa demisioneze fara sa se probeze ca este vinovat.

"Sunt un om disciplinat, care a crescut in partid si am ajuns ministru cu sprijinul PD-L. Normal ca iti poti permite sa demisionezi, dar eu sunt un soldat disciplinat in acest partid. Nu se pune problema asa, mi s-a parut corect, si nu numai mie, sa astept ancheta sa se finalizeze", a mai precizat aceasta.

Vreau si eu sa aflu ce s-a intamplat cu fiecare leu in parte

Monica Iacob Ridzi a marturisit ca nu stie totul, de aceea a cerut un audit, iar rezultatele acestuia vor surveni in aceasta saptamana, pentru ca pe cei mai multi angajati din minister i-a mostenit.

"Toti cei implicati au fost chemati la audieri la Parlament si la DNA, de aceea nu am reusit sa trimit toate documentele la ancheta. Imi solicitau si cei de la DNA si cei de la comisie documente. Mi s-a parut corect sa le trimit prima data la DNA. Si reprezentantii PNL si PSD au declarat ca totul este perfect legal.

Tot timpul am avut momente in care mi-am dorit si eu sa aflu ce s-a intamplat cu fiecare leu in parte. Astept rezultatul comisiei si celor de la DNA pentru ca eu nu am nicio parghie prin care sa verific s-a intamplat", a mai declarat ministrul de resort.

Monica Iacob Ridzi a mai spus ca de atribuirea contractelor s-a ocupat o comisie din minister.

"Am vorbit cu acei oameni, tot timpul m-a interesat ce s-a intamplat cu banii. Eu ca ministru am semnat in acel moment acele contracte ca nici nu se putea altfel. O comisie le-a atribuit, iar in acel moment nici nu aveam secretar general. Nu fug de raspundere ci vreau sa spun ca o persoana nu le poate face pe toate. Eu am fost cea pe care in urma plecarii unui director din minister am cerut un control. Am vrut sa ma asigur ca cei cu care lucrez din minister au facut ceea ce trebuie", a mai declarat democrat liberala.

Ridzi a marturisit ca in fiecare se gandeste cum poate sa faca sa asigure finantare pentru toate evenimentele.

"Am in acest moment sentimentul ca lucrurile au fost intentionat facute neclar, ca daca ar fi fost foarte clar stipulate lucrurile in contract sau anexe nu ar fi fost neclare. Lucrez cu oameni pe care i-am preluat, este un minister care s-a format din comasarea a patru agentii si autoritati. In acest moment au fost speculatii, dar au fost oamenii pe care i-am preluat.

Ridzi explica cum au fost atribuite contractele

Eu vreau sa am rezultatul auditului, nu vreau sa spun ca ei m-au tras pe sfoara, vreau sa vad cine a gresit si cel care a gresit va raspunde. Este foarte greu sa gasesti oameni buni pentru ca nu avem stimulente si nu putem sa platim ore suplimentare. Cand am preluat ministerul am spus sa mergem pe continuitate, nu am vrut sa schimb tot", a mai spus ministrul de resort.

Ridzi a subliniat si faptul ca niciodata un ministru nu semneaza un contract fara ca acesta sa fie controlat in mai multe etape.

"Niciodata ministrul nu semneaza un contract fara sa fie un control. El este verificat de directorii economici, juridici si i se mai pun doua vize de control financiar, dupa aia eu semnez. Nu am luat bani de la sport, dar am vrut ca anul acesta ziua tineretului sa fie speciala. Mi-am dorit ca intr-o zi, in toate orasele din Romania, sa fie activitati speciale. Eu nu sunt din Bucuresti, nu sunt de la mare si stiu cum e ca in localitatea ta sa nu se organizeze nimic", a mai spus aceasta.

De ce au fost atribuite contractele unor firme

"Nicio institutie publica nu are voie sa plateasca avans si nicio trupa nu urca pe scena fara sa plateasca banii, niciun furnizor nu iti ofera produsele de care ai nevoie daca nu platesti avans. Noi ca institutie publica nu avem posibilitatea din punct de vedere legal sa platim avans, de aceea am externalizat.

Nu puteam sa organizam evenimente de asemenea anvergura. Nu stiu daca firmele alese au subcontractat altele, nu am de unde sa stiu. Noi am achizitionat evenimente care ne-au fost furnizate, iar procesele verbale de receptie au avut loc", a mai declarat aceasta.

Ridzi a mai spus ca a vazut ce s-a intamplat la Costinesti pentru ca a fost acolo.

"Pe alti colegi de-ai mei i-am rugat sa se duca in localitatile mari sa vada cum se desfasoara lucrurile. Eu nu pot acum sa spun ca oamenii din minister nu si-au facut datoria, nu ma fortati sa ma antepronunt, ca nu stiu ce sa spun.

Am si eu indoieli foarte mari. Sunt si eu curioasa sa aflu daca toti oamenii care au fost implicati au facut totul sau nu asa cum scrie in lege, asta ma intereseaza si pe mine. Vreau ca aceste lucruri sa se clarifice si lucrurile avanseaza greu din cauza scandalului din comisia parlamentara", a mai declarat Ridzi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Ridzi stire demisie, #Ridzi explicatii scandal, #Monica Iacob Ridzi , #stiri Monica Iacob Ridzi
Comentarii
Poza Domnita_Ralu
Domnita_Ralu
rank 3
cu cine sa comunice? Cu presa? Presa nu face altceva decat sa prelucreze in asa fel informatia incat sa reiasa ce vor jurnalistii (sau mogulii care ii comanda), nu ceea ce a vrut sa spuna doamna Ministru in acest caz.