Parlamentul a aprobat urmarirea penala a Monicai Iacob-Ridzi

Luni, 27 Iulie 2009, ora 23:59
3666 citiri
Parlamentul a aprobat urmarirea penala a Monicai Iacob-Ridzi

Plenul Parlamentului a aprobat luni inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi. 192 de parlamentari au votat pentru inceperea urmaririi penale, iar 35 au votat impotriva.

Monica Iacob-Ridzi este acuzata de savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual in legatura cu fapte de coruptie, instigare la infractiunea de acces fara drept la un sistem informatic savarsita prin incalcarea masurilor de securitate si instigare la infractiunea de stergere de date informatice fara drept.

In cadrul sedintei, presedinta Comisiei de ancheta in cazul Ridzi, liberala Alina Gorghiu, a prezentat sinteza raportului in fata deputatilor.

"Se observa ca exista o diferenta uriasa intre nivelul real al costurilor si sumele cheltuite. Aceste sume cheltuite au intrat in patrimoniul firmelor prestatoare fara justificare. Diferenta dintre valoarea contractuala si costul real a fost de peste 400%", se arata in raportul alcatuit de comisia de ancheta in cazul Ridzi.

Deputatii din Comisia Juridica au votat, luni, pentru inceperea urmaririi penale in cazul fostului ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi. In comisie au fost inregistrate 18 voturi "pentru", niciun vot "impotriva" si o abtinere. Deputatul care s-a abtinut face parte din PSD.

Comisia Juridica recomanda inceperea urmaririi penale in cazul Ridzi

Premierul Emil Boc a anuntat luni dimineata ca PD-L va sustine in Parlament inceperea urmaririi penale in cazul fostului ministru.

"PD-L are aceeasi pozitie in cazul Ridzi. Urmarirea penala sa continue si ministrul sa se poata apara in fata justitiei si sa-si sustina nevinovatia", a declarat Emil Boc.

PD-L va sustine in Parlament inceperea urmaririi penale a lui Ridzi

Si Monica Iacob-Ridzi a cerut ca deputatii sa voteze pentru ridicarea imunitatii sale pentru a se face lumina in acest caz si a se demonstra ca este nevinovata.

Ridzi: Mi-as dori sa pot renunta la imunitate

Cum au prins-o procurorii DNA pe Monica Ridzi

Monica Iacob Ridzi, ministrul Tineretului si Sportului, si-a dat demisia pe 14 iulie, la mai bine de o luna de la izbucnirea scandalului privind organizarea Zilei Tineretului, in centrul caruia s-a aflat. Ea a fost acuzata de traficarea banului public si abuz in serviciu.

Ridzi s-a intalnit la Cotroceni cu Turcan si Lazaroiu

In cursul zilei de luni Procurorii DNA au dezvaluit ca i-au pus microfoane unei angajate a Ministerului Tineretului si Sportului pentru a o putea asculta pe Monica Ridzi. Asa au aflat modul in care s-au pus la cale contractele paguboase pentru stat si cum s-au falsificat si sters datele compromitatoare.

Ridzi: Cred in nevinovatia mea si mi-o voi demonstra

Liberalii atrag atentia ca votul in cazul Ridzi poate fi contestat

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Parlament urmarire penala Ridzi, #vot Parlament Monica Ridzi, #urmarire penala Monica Ridzi , #stiri Monica Iacob Ridzi