Reactii la demisia Monicai Iacob Ridzi

Marti, 14 Iulie 2009, ora 19:08
3281 citiri
Reactii la demisia Monicai Iacob Ridzi
Foto: Arhiva

Imediat dupa demisia Monicai Iacob Ridzi, reactiile din lumea politica si lumea sportului nu au intarziat sa apara.

Elisabeta Lipa, presedintele Federatiei Romane de Canotaj, nu regreta decizia lui Ridzi, ci faptul ca a plecat Bellu.

"Nu imi pare rau dupa Monica Iacob-Ridzi, ci de Bellu ca a plecat, pentru ca el voia sa ajute sportul, stia ce inseamna. Demisia ei nu va afecta sportul, plecarea domnului Bellu ne-a durut mai mult deoarece el nu tinea cu dintii de scaun, ci voia sa ajute sportul romanesc", a declarat Lipa pentru NewsIn.

Ilie Nastase a declarat ca nu poate spune ca este o veste buna sau una rea, insa ca atata vreme cat se pune un politician la sport nu se rezolva nimic.

"Cat timp aceste persoane sunt propuse de partide politice nu se intampla nimic. Daca punem un politician la sport nu facem nimic, doar ne intoarcem in urma. Ridzi a fost entuziasmata, insa a petrecut mai mult timp la partid si mai putin la sport", a spus Ilie Nastase.

"Daca cineva nu se pricepe la sport si nu pune pasiune ca domnul Bellu nu se face nimic. Bellu e cea mai mare pierdere. Eu nu vreau sa fiu ministru sau implicat in politica, dar cine vine la sport trebuie sa stie ce face", a mai spus Ilie Nastase.

"Este un gest normal dar care din pacate pentru partidul ei si pentru Guvern a venit prea tarziu, a trecut o luna de zile de cand planeaza suspiciuni privind cheltuirea abuziva a banului public.

Noi consideram ca este un gest normal", a declarat si Alina Gorghiu, presedintele comisiei de ancheta parlamentara privind cazul Ridzi, potrivit Antena 3.

Gabi Szabo, vicepresedinte al Federatiei Romane de Atletism, a declarat ca ii respecta decizia doamnei Monica Iacob Ridzi de a demisiona din functia de ministrul Tineretului si Sportului.

"Este o decizie pe care trebie sa i-o respectam, era de asteptat", spune Szabo, care a mentionat ca a plecat Octavian Bellu. Gabi Szabo spune ca a avut o relatie buna cu Ridzi, potrivit Realitatea TV.

"Am avut doua sau trei intalniri, mi s-a parut prietenoasa si a comunicat foarte bine cu mine", a mai spus Szabo.

Adrian Stoica presedintele FR Gimnastica spune ca el nu a avut o relatie foarte stransa cu Ridzi in functia de ministrul Tineretului si Sportului.

"Daca ma intrebati de minister am colaborat cu domnul Bellu iar cu Ridzi am avut cateva convorbiri telefonice", a spus acesta mentionand ca nu prea a existat colaborare intre ei.

Partidul Conservator spune ca demisia ministrului Ridzi a fost decisa de partid, insa ca acest gest vine mult prea tarziu, imaginea si credibilitatea Guvernului fiind serios afectate de acest scandal, se arata intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

"E un gest de onoare, o modalitate prin care sper sa se incheie acest caz foarte puternic mediatizat. (...) Este inutil sa se mai voteze in Parlament solicitarea de incepere a urmaririi penale. Dupa parerea mea, faptul ca exista deja o plangere penala la DNA este de ajuns.

Procedura prevede ca, daca DNA considera ca exista elemente pentru inceperea urmaririi penale, solicita Parlamentului un aviz in acest sens. In cazul in care se ajunge la un vot in plen, PDL va vota impotriva urmaririi penale pentru ca este un non-sens ", a declarat liderul deputatilor PD-L, Mircea Toader, pentru NewsIn.

"Este un gest incarcatura morala important. Putini oameni politici sunt capabili de asa ceva", a declarat ministrul Economiei, Adriean Videanu, in legatura cu demisia lui Ridzi. "Preocuparea PD-L nu este aceea de a intretine scandaluri, ci de a rezolva problemele crizei", a mai spus Videanu.

Cezar Preda, vicepresedintele PD-L, a declarat, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca partidul democrat-liberal "o sa traga" dupa scandalul in care a fost implicata Monica Iacob Ridzi, pentru ca a facut greseala de a numi in functie, in perioada de criza, "un ministru care invata sa fie ministru".

In ceea ce priveste problemele privind fondurile care au aparut la Ministerul Tineretului, Cezar Preda a adaugat: "Sincer, eu nici nu cred ca Romania avea nevoie de acest minister, erau suficiente doua Autoritati pentru Tineret".

Reactii fata de numirea Sorinei Luminita Placinta pentru postul de ministru al Tineretului

Marian Oprisan a declarat ca PD-L putea lua o decizie mai inspirata in ceea ce priveste numirea Sorinei Luminita Placinta pentru postul de ministru al Tineretului. "Nu vreau sa comentez, insa PD-L putea sa faca o decizie mai inspirata. Nu s-a remarcat ca politician...a ba da confectionand costume gratis domnilor senatori", a spus Oprisan.

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat ca Sorinei Luminita Placinta trebuie sa-i fie acordata increderea de a face la MTS mai mult decat Monica Iacob Ridzi. "Din Senat impresia mea dupa cateva luni este ca a facut o treaba buna. E din generatia tanara, care sper sa faca o treaba buna", a spus Geoana.

A.G.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Iacob Ridzi demisie, #Monicai Iacob Ridzi, #demisie ministru MTS , #stiri Monica Iacob Ridzi