Macovei ii raspunde lui Basescu: In 2009, mi-a propus sa fiu premier. A fost necinstit cu PDL

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 09:08
4816 citiri
Macovei ii raspunde lui Basescu: In 2009, mi-a propus sa fiu premier. A fost necinstit cu PDL

Europarlamentarul Monica Macovei, candidat la prezidentialele din toamna, raspunde atacului presedintelui Traian Basescu si ii aminteste ca i-a propus in 2009 sa fie premier, desi acum sustine ca are "carente serioase".

Macovei critica si felul in care Basescu s-a comportat fata de PDL, pe care l-a rupt "atunci cand nu a iesit persoana dorita de el" la sefia democrat-liberalilor.

"Ma surprind afirmatiile presedintelui prin care doreste sa rescrie trecutul, pentru ca faptele stau cu totul altfel", arata Macovei intr-un interviu pentru Romania Libera.

"In toamna lui 2009, dupa ce a cazut Guvernul Boc, presedintele m-a chemat sa imi propuna mandatul de premier pentru a forma un nou cabinet. Am refuzat atunci pentru ca, fiind o perioada de criza economica, am considerat ca pozitia trebuia ocupata de cineva cu expertiza in domeniul economic", afirma Macovei.

Aceasta continua spunand ca "drumurile noastre s-au despartit dupa episodul cu numirea procurorilor din 2013".

"Eu am cerut atunci o procedura transparenta de selectie, presedintele a preferat un 'aranjament murdar' cu PSD, asa cum el insusi l-a numit un an mai tarziu. In urma acelui 'aranjament murdar' a fost numit la Parchetul General domnul Tiberiu Nitu, care vedeti ca nu face nimic. In luna iunie i-am trimis o scrisoare sa continue anchetarea Mineriadei in 1990 si a ignorat-o".

Basescu: Boc, indiscutabil mai bun decat Iohannis. Draga Vasile, puteai sa cauti pe cineva in PDL

Macovei raspunde si acuzatiilor lui Basescu potrivit carora a fost "necinstita" ca "a facut sluj la Blaga", iar apoi i-a intors spatele.

"Cred ca 'necinstit' a fost ce a facut domnia sa cu PDL, care i-a fost mereu alaturi si l-a sustinut, iar atunci cand nu a iesit persoana dorita de el, a rupt partidul. Daca PDL nu ar fi fost rupt, ar fi luat la europarlamentare peste 20%", a continuat Macovei.

Europarlamentarul explica faptul ca a ramas alaturi de colegii din PDL pentru ca "alaturi de ei am dus cele mai grele batalii politice pentru aceasta tara si pentru ca un om matur nu isi ia jucariile si pleaca atunci cand nu castiga o competitie. Nu aveam ce "sluj" sa fac in fata lui Vasile Blaga, pentru ca prezenta mea pe lista PDL la europarlamentare a ridicat partidul cu cateva procente, mai exact cu 22%, conform analizei facute pe Sociologica".

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Monica macovei atac Traian Basescu, #Macovei PDL Basescu , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014