Ziare.com

Macovei: E cel mai murdar Guvern, in care Ponta nu conteaza - Interviu

de Lucian Lumezeanu
Luni, 21 Mai 2012, ora 19:10

   

Macovei: E cel mai murdar Guvern, in care Ponta nu conteaza - Interviu
Europarlamentarul PDL Monica Macovei a atacat dur Guvernul USL, considerand ca acesta face o "restauratie" a perioadei 2000-2004, cand la conducerea Executivului se afla Adrian Nastase.

Macovei considera ca mai multe dintre initiativele acestui Guvern, precum intentia ca numirea procurorului-sef al DNA si a procurorului general al Romaniei sa se faca de catre CSM, incalca obligatiile stabilite de catre Romania cu Uniunea Europeana, prin Mecanismul de Cooperare si Verificare.

"Mecanismul de Cooperare si Verificare prevede ca procedura de numire si revocare a procurorului-sef al DNA sa nu se schimbe si sa nu se schimbe nici institutia, cadrul legal si institutional, deci legea de organizare si functionare a DNA sa nu se schimbe, inclusiv procedura de numire", a spus Macovei.

Ea a afirmat si ca, desi Ponta a spus ca e "cel mai curat Guvern", e de fapt unul din cele mai murdare, cu o multime de ministri cu probleme de coruptie si moralitate.

"Justitia subjugata, dosare decise la partid, nu la parchet sau instanta, o minciuna practicata numai in regimuri dictatoriale - cand spui ca e alb si in realitate e negru", a rezumat Macovei la ce se asteapta.

In opinia sa, va fi o "dictatura Nastase-Rodica Stanoiu", in care premierul Victor Ponta aduce doar aroganta. Referindu-se la Nastase, eurodeputatul PDL l-a acuzat ca face "presiune psihologica" asupra judecatorilor care se ocupa de dosarele sale.

Citeste mai jos interviul acordat Ziare.com de fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei:

Spuneati recent ca Guvernul USL vrea sa desfiinteze DNA - credeti ca noul Executiv vrea sa schimbe sistemul de justitie instituit incepand cu 2005, de la institutii la legi?

Primul pas pe care il va face va fi numirea noului procuror sef la DNA, in luna iunie. Sunt convinsa ca pana atunci nu se vor atinge de institutii si vor face o numire. Problema e pe cine vor numi, pentru ca daca vor numi o persoana ca fostul procuror sef al PNA, Amariei, sau pe unii din reteaua senatorului Voicu, de pilda, ne intoarcem la vremea in care mersul dosarelor era stabilit la partid, nu la Parchet. Asta apropo de declaratii publice ale lui Ponta, care zicea "cand vom veni la Putere, o sa anchetam numai Opozitia, va promit ca ma pricep la asta".

Inteleg ca nu vei ancheta pe nimeni de la Putere, ori DNA tocmai asta a facut, a adus echilibrul acesta, sa fie anchetat orice politician, din orice partid, chiar aflat la Putere. Vedeti ca in ultimul timp cei mai multi erau de la PDL, cat erau la putere. Primul pas va fi numirea acelei persoane si mi-e teama ca va fi una de tipul acesta, care sa stabileasca mersul dosarelor la partid si nu la Parchet, nu va fi independent si puternic, pe structura lui Daniel Morar.

In timp, s-ar putea sa doreasca sa termine cu acest DNA care enerveaza politicienii - printr-o unire cu DIICOT, prin diverse mijloace. Iarasi m-a ingrijorat declaratia lui Ponta referitoare la procedura de numire a procurorului-sef al DNA, de pilda, si a procurorului general, sa fie data la CSM, cum era in 2004. El vrea sa faca totul cum era in 2004 - o sa ne-o aduca si pe Stanoiu (fost ministru al Justitiei - n.red), pe doamna Teodoroiu, secretar de stat pe vremea doamnei Stanoiu, cand nu eram in Uniune si aveam multe stegulete rosii pe Justitie.

Nu e bine sa treaca numirea procurorului sef DNA si procurorului general la CSM, e bine sa fie la ministru propunerea si, apoi, decizia la presedinte, sigur, prin aviz CSM, cu intrebari, cu presa, toata lumea vede cine-i persoana. Asa se aplica principiul responsabilitatii - "daca eu va propun pe dumneavoastra, eu raspund pentru activitatea dumneavoastra. Daca faceti ceva rau, toata lumea stie la cine sa se uite - X sa-l dea jos, X sa demisioneze". Daca se duce la CSM, care e organ colectiv, voteaza si prin vot secret, ca atare, indiferent de cat de proasta ar fi numirea, nimeni nu ar raspunde. Daca nu exista raspundere individuala, nu exista raspundere pentru faptele tale. Caracteristic pentru democratie e raspunsul pentru faptele tale.

Se poate ajunge intr-o situatie in care ministrul Justitiei propune procurori-sefi, iar presedintele nu-i accepta?

Sigur ca da. Si eu ca ministru am avut o asemenea situatie - l-am propus pe domnul Doana ca sef al Sectiei Militare din Parchetul General si presedintele a refuzat aceasta numire. Exista un precedent si o prevedere in lege, dar se motiveaza.

Procurorul-sef al DNA, sa intelegem, va fi numit ca rezultat al unui compromis?

Nu as folosi cuvantul compromis pentru aceasta chestiune.

Vedeti numirea sefului DNA ca un punct de divergenta intre presedintele Basescu si Guvernul USL?

Nu stiu, dar stiu ca Traian Basescu l-a numit pe Morar pe care eu l-am propus, fara sa-l cunoasca si dupa ce Morar arestase un membru PDL - PD pe vremea aceea - si a sustinut totdeauna in a investiga pe oricine. Comisia Europeana, eu si Traian Basescu l-am sustinut, si PDL pentru ca, spre deosebire de alte partide, n-a intervenit in justitie.

Stiti ce ne va arata aceasta procedura? Ne va arata cum stau lucrurile, ne va arata pe cine propune Corlatean. Si mai mult isi vor da arama pe fata, deja si-au dat-o.

Eu cred ca va trebui sa fie o persoana care lucreaza la DNA si care face parte din aceasta echipa extrem de laudata de Uniunea Europeana. Uitati-va in toate rapoartele pe Mecanismul de Cooperare si Verificare, ca DNA are "coronita" intotdeauna, are locul 1, pe rapiditatea anchetelor, pe politicieni, pe eficienta anchetelor. Si atunci, logic e ca, atunci cand ai un lucru bun, sa nu-l schimbi. Bun, se termina mandatul lui Morar, pui pe unul din aceasta echipa, care stie cum se lucreaza, care a lucrat intr-o echipa si intr-o institutie care a mers bine, asta e logica lucrurilor.

Cum credeti ca sunt percepute toate aceste schimbari de Comisia Europeana, in Mecanismul de Cooperare si Verificare?

Foarte prost. Mecanismul de Cooperare si Verificare prevede ca procedura de numire si revocare a procurorului-sef al DNA sa nu se schimbe si sa nu se schimbe nici institutia, cadrul legal si institutional, deci legea de organizare si functionare a DNA sa nu se schimbe, inclusiv procedura de numire. Asta o prevede pentru ca a existat "frica" de la finalul lui 2006 - clasa politica sa nu dea de pamant cu DNA.

Cu alte cuvinte, spuneti ca intentia domnului Ponta de modificare a modului de numire a procurorilor contrazice regulile MCV?

Contrazice si deja a transmis un mesaj foarte prost catre Comisia Europeana si catre toate capitalele europene.

Ce riscam, atunci?

O sa vedem in raport ce riscam. Semnalul prost a fost si numirea domnului Corlatean, echipa de monitorizare a Comisiei era aici in aceasta perioada. Faptul ca deja amenintase procurorii cu arestarea daca Nastase e achitat, faptul ca fusese la Pitesti (la mitingul de sustinere a lui Nicolescu - n.red) toate astea ei le stiu. Daca pui ministru al Justitiei un om cu asemenea trecut e un mare semn de intrebare in legatura cu ce urmeaza. Iar numirea doamnei Teodoriu (ca secretar de stat la Ministerul Justitiei - n.red.) a pus, daca era nevoie, cireasa cea neagra pe tort, cei de la Comisia Europeana o cunosc pe Simona Maya Teodoriu si nu vor s-o vada si sa auda de ea. E echivalent cu intoarcerea Romaniei la perioada de preaderare.

Riscam probleme pe aderarea la Schengen?

Riscam un raport prost, cel putin pe vointa politica a acestui guvern. Pe gura spune Ponta "zero coruptie" - si Nastase zicea "zero coruptie" - si in realitate pune oameni care vor face exact invers si pana acum au dovedit ca influenteaza justitia, ca nu si-au facut treaba si ca nu au luat vreo masura anticoruptie reala. Si Ponta, si Corlatean vor trebui sa dea socoteala daca raportul pe partea de vointa politica va fi prost.

Credeti ca vor modificarea legii ANI, eventual sa o lipseasca de puteri?

Da. Si nu numai. Cred ca toti vor, unii n-o spun. Cred ca au aceasta intentie, o au demult. Daca va aduceti aminte, pe mine m-au dat afara (din Guvern-n.red.) inclusiv pentru asta, inainte de a se adopta legea ANI pentru ca nu le convenea proiectul pe care il facusem. Oricum, proiectul adoptat dupa ce am plecat din Guvern si a venit Chiuariu a fost mult mai slab decat proiectul meu. Dupa aceea, cand au vazut ca ANI functioneaza si asa, in fiecare an i-au taiat din puteri, probabil ca vor continua.

Spuneati ca Guvernul USL ne duce spre dictatura. Cum adica? In ce sens? Prin ce mijloace?

Justitia subjugata, dosare decise la partid, nu la parchet sau instanta, o minciuna practicata numai in regimuri dictatoriale - cand spui ca e alb si in realitate e negru, cand spui "vin cu cel mai curat guvern" si, cand te uiti la ei, e unul din cele mai murdare guverne, pe diverse aspecte - conflicte de interese, contracte cu statul, declaratii impotriva justitiei, incompatibilitati si altele.

Mai am un motiv - legea votului uninominal asa cum vrea USL s-o adopte poate duce spre o majoritate foarte mare, care poate sa insemne dictatura, sa schimbe si Constitutie si orice. A uitat si de vointa poporului - a spus "vrem 300 de parlamentari si o camera". Daca ignori vocea poporului, esti dictator. Ati mai auzit ceva de reducerea numarului de parlamentari la 300? N-am auzit, inteleg ca legea ramane ca si acum, cu aproape 500 de parlamentari.

Ati vorbit mult despre regimul Nastase-Stanoiu, despre dosarele dansului, despre domnul Corlatean, care e un apropiat al dansului, ca "instrumentul Corlatean". Credeti ca Adrian Nastase are un rol in modificarile pe care le acuzati?

Cred ca salvarea lui Adrian Nastase a fost unul din motivele pentru care a cazut Guvernul Mihai Razvan Ungureanu. Dupa schimbarea de guvern si venirea "instrumentului Corlatean" - ii spun instrument pentru ca a spus ca procurorii trebuie arestati daca Nastase e achitat sau a facut alte afirmatii din care rezulta clar ca il apara pe Nastase sau alti inculpati din PSD impotriva justitiei.

Am vazut, dupa venirea domnului Corlatean la Justitie, schimbarea de atitudinea si a lui Nastase in instanta de judecata, are gesturi care vor sa transmita judecatorilor intr-un mod arogant: "suntem la putere". Se incearca o presiune cel putin psihologica - "am sedinta la 10 jumatate, am 5 avocati, dar unul nu e in tara", al 5-lea zicea "sa mi se aduca si mie dosarul in birou". Am lucrat si eu ca avocat, orice avocat primul lucru pe care il face isi copiaza tot dosarul.

Se incearca o presiune psihologica asupra judecatorilor, dar cred ca judecatorii sunt puternici si rezista acestei presiuni, vor lua o decizie dreapta pentru ca e testul justitiei. Trebuie sa stie ca tot ce spune Adrian Nastase in sedinta de judecata si e publicat apoi in presa e tradus si a ajuns pe masa tuturor cancelariilor occidentale.

Toata lumea vede aroganta si cum trage de timp Adrian Nastase in aceste dosare. Ar fi de neconceput intr-un stat democratic ca inculpatul si avocatii sa traga de timp. Trage de timp sa ajunga la implinirea termenului de prescriptie. Adrian Nastase a spus ca, "si daca se implineste termenul de prescriptie, voi cere continuarea judecarii recursului pentru ca sunt nevinovat si vreau sa fiu achitat", juristii stiu ca e o minciuna.

Indiferent de rezultatul procesului, dupa prescriptie, tot prescriptia se aplica, chiar daca e vinovat, pedeapsa nu se executa.

Cum vedeti justitia daca USL castiga alegerile parlamentare din toamna?

Probabil se va extinde reteaua senatorului PSD (Catalin - n.red) Voicu, care spunea ca are oameni peste tot - in Politie, in Parchet, intre judecatori. Citez "unde nu am obtinut achitare, am obtinut suspendare".

Mi-e foarte teama si e clar ca nu vom mai avea ce am avut timp de 7 ani de zile - anchetarea oricarui politician, inclusiv de la putere. Asta e testul, si al procurorilor si al judecatorilor. O sa vedem numai Opozitie - nu spun ca nu sunt unii din Opozitie care nu trebuie anchetati, dar nu doar de la Opozitie, trebuie sa fie si de la Putere.

Sunt convinsa ca nu se va intampla asta sub aceasta dictatura Nastase - Stanoiu, Ponta nu conteaza. Ponta e instrumentul lor, ce aduce in plus e aroganta, o aroganta care il depaseste si pe Nastase. In plus, aduce si nestiinta, vezi gafele de politica externa se tin lant.

Referitor la declaratiile ambasadorului SUA favorabile lui Daniel Morar, e un semnal ca SUA considera bun ce s-a intamplat in justitie, din partea DNA mai ales?

Sigur ca da, si pe partea de DIICOT, ei colaboreaza si pe partea de crima organizata transfrontaliera. E clar ca Departamentul de Stat al SUA apreciaza foarte mult activitatea DIICOT si Directia Nationala Anticoruptie, cu care lucreaza. Cu alte cuvinte, are un cuvant de spus. Ceea ce spune ambasadorul reflecta opinia Departamentului de Stat si a Departamentului de Justitie.

Lumea trebuie sa stie ca Departamentul de Stat a finantat ambele structuri, cu echipament si cu pregatire. Aveau tot interesul, sunt infractiuni care se comit pe raza mai multor tari si atunci trebuie sa lucreze impreuna. Daca noi doi vrem sa facem echipa, trebuie sa fim mai bine pregatiti.

Da, apreciaza activitatea DNA cum si Comisia Europeana apreciaza activitatea DNA sub conducerea lui Morar.

Un alt motiv pentru care ambasadorul Statelor Unite poate sa evalueze activitatea DNA e faptul ca nici SUA nu vor ca in Romania sa existe coruptie - vin investitori americani si se lovesc de coruptie, au interesul ca in Romania sa existe un organ eficient anticoruptie.

Isi spune parerea, foarte bine face si trebuie sa continue. Politicienii romani care spun ca ambasadorul SUA sa taca habar n-au politica externa si nici interesul Romaniei, se fac de ras.

PDL e jos in sondaje, ce-i trebuie pentru a se revigora?

Acum suntem in campanie electorala pentru alegerile locale, contribui si eu sustinand anumiti candidati. Sper ca dupa alegerile locale sa facem o improspatare in partid. Improspatare inseamna si sa scoatem ce nu merge si ce e putred, si adus ceva nou, care sa ajute partidul. Sper sa avem capacitatea sa facem acest lucru, e obligatoriu.

Sigur ca am facut greseli, una din ele, pe langa comunicare si explicarea masurilor de austeritate, e faptul ca au fost ministri sau sefi de agentii care nu au trait in austeritate. Ceri oamenilor sa traiasca in austeritate, cu mai putin, te umfli de bani...

Ce rol vedeti pentru Mihai Razvan Ungureanu in PDL - ar trebui sa-l conduca sau sa ocupe un anumit rol?

Nu pot sa raspund la aceasta intrebare eu, domnul Ungureanu isi face calculele, evalueaza, se duce in tara, va cunoaste si organizatiile si va lua o decizie daca va vrea sa lucreze cu acest partid, din partid sau din afara lui.

Are nevoie PDL de domnul Ungureanu?

Sigur ca da. In general, eu spun lumii, oamenilor care sunt dezamagiti de clasa politica "intrati voi si ocupati partidele, nu sta deoparte sa spui 'mi-e sila de clasa politica, nu ma mai uit la televizor, doar la filme'", pentru ca atunci ramanem un popor inert si dictatura se instaleaza peste noapte.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10714 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
89 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De ce si-a dat demisia Monica Macovei, fosta Gherghescu, din parchet

Monica Macovei si-a dat demisia, in anul 1997, din functia de procuror pentru a nu fi data afara din magistratura, in urma unui control care i-a gasit o groaza de bube in activitate si o vraiste totala in dosarele pe care le avea in lucru. Controlul a avut loc in anul 1996, cand Monica Macovei era procuror in cadrul Parchetului General, Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica – Serviciul pentru drepturile omului si criminologie. Seful direct al acesteia, procurorul Adrian Vlad, a constatat ca procuroarea Macovei avea nesolutionate 5 lucrari din 1993, 54 din 1994, 46 din 1995 si 93 din anul 1996.

De asemenea, controlul a mai stabilit ca lucrarile nesolutionate de procuroarea Macovei aveau o vechime intre ...60 si 1030 de zile, ceea ce inseamna ca aceasta le-a tinut la sertar, in timp ce justitiabilii au asteptat aproape trei ani de zile ca sa primeasca un raspuns la o sesizare facuta procuraturii. Situatia e cu atat mai grava cu cat, in mare parte, dosarele pe care le avea de solutionat Monica Macovei se refereau la abuzuri savarsite de catre alti procurori, la incalcari ale drepturilor omului, adica exact tipul de activitate pe care a desfasurat-o, ulterior, cu succes ca avocat si presedinte al APADOR-CH.
Controlul s-a finalizat prin constituirea unui dosar de cercetare disciplinara pe numele procuroarei Monica Macovei, dosar care urma sa fie inaintat Consiliului de Disciplina al Ministerului Public in vederea sanctionarii acesteia, cel mai probabil prin excluderea din magistratura. Acest lucru nu s-a mai intamplat pentru ca, asemenea altor judecatori si procurori cu bube Monica Macovei si-a dat demisia pentru a avea CV-ul nepatat.

 
 

 

USL si teatrul de papusi

Ia uitati-va cate marionete USL-iste sar si o musca de c.u.r pe Monica Macovei.

 

Si ea musca inapoi, altfel cum sa stie ca USL sunt murdari ?

Si-a bagat nasucu' sa vada, ca un bun procuror ;-)
Daca nu mai apuca madame Schlibovitza sa ma muste (din cauza listei cu termine incarcate), poti sa-i iei locul.

Doamna sunteti atat de dictatoriala in ultimile trei sapamani, de ce

Nu prea va inteleg modul de exprimare . Pana sa pierdeti guvernul totul era perfect acum in trei saptamani deja s-a instalat dictatura , sunteti asa pornita incat nu stiu ce ati facut pana acum de nu ati denuntat dictatura. Acum sunteti spasiti , nu ati avut comunicare, s-au facut greseli cu alte cuvinte bateti in retragere. De ce ati retinut banii pensionariolor? credeati ca aveau pensiile egale cu salariile europene, precum domia ta?! Sau aceasta categorie nu era pe agenda de lucru a partidului din care faceti parte?! Spui ca acest guvern este cel mai murdar...dar este firesc ca am auzit ca ati plecat de la guvernare cu tot ce se putea spala pe maini(mai toata baza administrativa). Asa ca lasati critica si mai treceti si la autocritica. In rest cam toti sunteti o apa si un pamant invinuindu-va unii pe altii. Sa nu va surprinda modul de a reactiona al alegatorilor!

 

Mai, tu pui prea multe intrebari unei somitati internatzionale

;-)

[La zdup cu obraznicu' asta, Monico! Du-l la Den Haag :-)) ].

Ai nevoie de explicații?

Anularea deciziilor vechiului guvern.
Schimbarea prefectilor.
Amestecul flagrant in justiție in scopul scaparii lui Nascase.
Si toate astea ca si cand guvernul lui Ponta ar fi fost instalat in urma alegerilor si nu in urma numirii de către Basescu, in numele "democrații"...

Macovei "Este cel mai murdar guvern.." :-)

Iar e matoala, saraca. Poate are dreptate, recrestinatzii astia nu s-or fi spaland, numa' dragu' ei Itzig-MRU ;-)
M'deh!, ala s-o fi dand si cu Clor, d'aia-i insipid.

Macoveanca asta-i pusa din afara sa dea cu makaiala, incepe haituiala in stil "Ahmadinedjad". Pai daca-s fraieri USListii, se lasa antrenatzi in gargariseala asta dgydano-benksterista a clantzailor-FMI.

Aia turba ca le-a dat peste nas Ponta cu salariile, nu mai "curge sange cum trebuie" / Acusi aud ca "se deturneaza fonduri de la proiecte mult mai importante" -SIC! - proiecte cum ar fi indopatu' gatlejului fara f.und al paduchilor-FMI, ce au invadat Romania.

Lasa ca se desumfla Madame Shlibovitza mintenas, daca ajung extremistii de stanga la putere-n Grecia: "Talibanu" grecesc de ultra-stanga n-are chef sa mai plateasca defel ceva la FMI :-))
Atunci au paduchii ocupatzie ca trebuie sa elimine "Elefteria" aia noua, sa contracareze infiltrarea Rusiei in spinarea USA din Kosovo (valeleu!, vine retour-ul in Pristina!), sa aranjeze lovilutzii portocaleze cu vreo Timoscenko greceasca = odrasla lui Onassis ar fi buna :-)))
Daca nici gargara asta nu merge, sa-l omoare pe Zorba-Grecul ala, cum au facut cu Mosadech in Teheran in anii '60.
...Apoi iarasi primeste Monica Jeltzin, scuze!: Macovei, unda-verde sa reinceapa cu cotcodacitu' "pe teme ioropene & dimocrasi". Perciuneii astia-s transparentzi, cu facaturile lor.
Dar ce mai face CIA-Töckes, a amutzit? Lasa ca-l activeaza dgydovimea incepe Zirkus in Harghita si Covasna, are grija Zionu' de Ponta, daca maiaza de la "linia trasata de MRU"..

 

De ce monica il tot pupi pe Soros

Nu stiu de ce fata asta se tot incapataneaza sa vorbeasca in numele romanilor cand ea, ca si Ungureanu de altfel a fost crescuta la san de Soros!

Poate cineva sa-mi spuna Ce a facut bun pentru romani Macovei? Care ii sunt meritele? Ca de la Procuratura s-a facut ONGista apoi ministra - politician si in final europarlamentar la cot cu jiji si vadim.
A scapat tara de corupti? poate a scapat europa sau makedonia poe unde a umblat consiliera impotriva coruptiei pusa tot de soros.

Sa ne mai lase *** in pace ca ne-am saturat de laturile pe care le varsa impotriva romaniei si romanilor. numai de rele si barfe e in stare ce *** a adus bun mecanismul de care toto vorbest. traieste cu capul in nori nu vede ca toata europa e plina de est europeni, indieni, pakistanezi turci si asiatici care ii umplu pe bastinasi de coruptie ca de purici. ce *** tot are cu rmanii ca amj ajuns de rasul lumii pe spusa noastra ca suntem hoti, corupti, criminalki, manelisti si tigani!
lasati-ne sa ne tragem sufletul ca nu noi am bagat omenirea in crize, razboaie, terorism, atentate mafiote si incalzire globala!
ce *** tot ii dai cu coruptia si fram ursul polar cand lumea in jurul si sub *** tau de europarlamentar se scufunda

 

Cam ai dreptate, mai sa crezi ca-i deja gagica lui ...

Töckes :-) Sau i-o fi dat ala un kil da Palinka si-a cucerit-o ..politic.
In orice caz, stau pe acelasi stat de plata.

Stimata Doamna

Daca e vorba de murdarie, mai bine tacea-i!
Cum e cu casa parintilor dumneavoastra? Au dobandit-o legal?
Credeti ca am uitat?

 

Aceasta doamna s-a simtit foarte ofensata atunci cand Ponta

i-a spus lui Blaga in Parlament ca oricum Corlateanu este mai bun decat a fost macovei la justitie, si stie ca si blaga crede acelasi lucru! De atunci, parca a apucat-o strechea! Vorbeste intruna, pe toate posturile si pe toate lungimile de unda despre Ponta! Stimata doamna, ar trebui sa fiti mai ponderata, pentru ca veti obtine efectul invers! Se vede treaba ca nu prea le aveti cu psihologia maselor! Parca la inceput erati apolitica? Ati facut jocul lui basescu si v-a dat un post banos la Parlamentul European? Nu ma intereseaza ce ati facut dvs. in procuratura comunista, dar ce ati facut ca ministru lasa de dorit! Am citit odata si cum v-ati exprimat cu ocazia unei intruniri de la cotroceni,pe vremea lui Tariceanu, si cred ca nu este demn pentru o doamna, oricare ar fi ea!!!!!!!

 

Si voi ...

... cu rautatile voastre. Dar ce vreti sa faca un procuror. Sa rezolve dosare? Pai a le tine in dulap nu e o solutionare in favoarea cuiva. Ca doar nu solutie in favoarea amaratului care isi asteapta dreptatea doriti sa vedeti. Sa nu ajungeti pe mana colegilor doamnei MM de la procuratura Mizil. Acolo procurorii au rezolvat rapid un dosar la comanda impotriva mea. Au strns la dosar un teanc consistent de declaratii dictate la grupuri de pseudomartori. Declaratiile erau identice, date la aceiasi data si ora in fata aceluiasi anchetator. Nu a contat nimic pentru procurorul sef. A mers inainte ca dosarul era aranjat si in instante. Situatie aberanta cand te gandesti ca e vorba de justitie. Si excrocii au dreptul sa cuvante fara sa-i opreasca cineva

 

comentariu

Asa e dna Macovei! E cel mai murdar; avand in vedere ca acest guvern trebuie sa faca curat defecalele lasate in urma de guvernele PDL - cele 4 guverne Boc si guvernul mru, conduse in facto de cel care se ocupa cu cele mai mari cacanarii...Se stie!!! In noiembrie vom scapa definitiv de Udrea, Boc, MRU, Videanu, Berceanu, Olteanu, matematiciana renumita si de toti pdl istii in frunte cu seful lor cel mare!

 

Boul tot bou

Mai murdar guvernul asta dacat Bou - pardon Boc?

Pe limba lor

securistii 'e disperati" !

 

Curatenie de... iarna stalinismului

As vrea sa intreb daca dna Macovei a dat inapoi imobilul ala obtinut... asa cum l-a obtinut si cum a fost acuzata mai demult, ca l-a obtinut pe vremea lui Ceausescu (apropo, toti fostii securisti sunt astazi "responsabili" de "dreapta"?). As vrea sa intreb despre Adrian Severin, la "ingroparea" nereusita a caruia, cica, a contribuit (este articol in Jurnalul National!). Ue a inceput sa-i dea inapoi, tacit, si tacut, lui Severin, biroul, si ceea ce ii apartinea acolo. Oare ce raspuns va da ne-onorabila dna Macovei? Nu de alta, da' cu atatea minciuni, sa n-o dea afara din masonerie...

 

Cel mai bun ministru!!!

De departe Monica Macovei a fost,dupa parerea mea,cel mai bun ministru pe care l-a avut tara asta de cacao.Dovada:atacurile jego.silor pdlaci,psdaci,securisti,etc.Spun asta cu convingere,desi parerea mea este ca femeile din ministere/politica sint niste i.dioate (vezi udrea,boagiu,sulfina,plumb,im.becila aia cu nepoata votanta-parca norica,stanoiu,cre.tinele lui wc tudor-vasilescu,baba cu fundita-bandana,etc,etc,etc.Dar Monica are cap.Rusine,b.oilor barbati,fata asta va da clasa.Cred ca s-a dus in pdl deoarece trebuia sa fie intr-un partid care,cit de cit,sa conteze.Somnoriciul de antonescu si pacaliciul de ponta,doua marionete sinistre,care vor sa ne duca in 2004,cu inflatie de 400%Huooo.

 

@travis :Na sooo was ! ... :-))

Sper sa te citeasca ex-ministra Elena Udrea acum ! => pai chiar de Sf Constantin & Elena, tzi-ai gasit s-o dai jos de pe tron?! :-))

Coane, ....de maine deja scrii ptr USL, ca de la PDL nu mai vezi un banutz :-))))))

Nu fii pro.st taica!

..ca tara geme.Vezi ce-am scris,sintem condusi de niste cre.tini notorii.Am liucrat/vazut nsite tari civilizate,am trait in comunism vreo 2x ani,asa ca stiu ce spun.Nu ma plateste nimeni,ii injur pe toti.Sint furat zi de zi,prin birurile nesimtite pe care le platesc,mai ales cas-ul,si n-am parte de nimic in schimb.Tiganii care nu dau un ban au parte de toate,la fel ca si hotii.Asta-i problema,taica.Vezi ca ti-a spalat creierul felix.

Dna Macovei, daca PDL'u ar fi avut doar "probleme de comunicare",

fiind in rest un stup de autishti justitziari care-shi faceau treaba cinstit si cu sudoare, fitzi sigura ca va plangea si iubea tot poporu de sfintzi proshti si eratzi pt un mileniu la guvernare.
Ca partid avetzi toate semnele dementzei senile: nimeni nu recunosahte nimic. Cat despre MRU...hm, ashteptam si de la Trei-Litere si de la Ponta rezolvarea acelei probleme a banilor din rezerva facutzi scrum pe arierate de partid. Trei-Litere era oricum naucit dupa 78 de zile de jecmaneala a pensionarilor... Posibil, speram, ca localele sa rezolve si reforma in PDL.

 

DRAGULUI IMANUEL,

Veti avea o mare surpriza la locale! Dar obisnuita! Nu veti castiga Ardealul si nici integral, Bucurestiul! Iar ca bombonica, PDL-ul de va dori sa mai ramana trenulet pe sine, va renunta la PROSTIE si AROGANTA in favoarea IDEII reprezentate de alti oameni! Si o va face! De aceasta data, de nevoie!

PD-L nu mai exista.

s-a desfiintat dupa ce un stramb a tinut mortis sa puna in varf "valori" ca Udrea, Boc si Anastase.

Ce adunatura, mai sus!

USL face campanie pe bani grei, nu gluma!
Bine ca strainii o apreciaza pe macovei, iar la noi o jignesc toti penalii.

@MARIAMM : Nu tot ce "apreciaza" /cumpara Strainii

..... are vreo valoare pe plan natzional, uite de exemplu PACEPA.
Sau, poate, fi deja OK ca-i securist uns cu toate alifiile posibile, principalu-i ca-i in tabara "care trebE", nu? Vorba lui Caragiale: "Daaar ...daca-l aducem sa voteze cu noi?"
Quasi pe "sens invers", era al nostru Vlad Tzepes, cel "fooaaarte apreciat" tot pe-acolo pe unde-i apreciata si Macovei acum, prin ..."Zona-Etalon a Moralitatzii, Adevarului si Dreptatzii" in Europa ;-).....

Cine pe cine plagiaza,Macovei pe Basescu ,sau invers?

La Chicago si Traian Basescu l-a incriminat cu manie proletara tot pe ..Nastase Adrian, ca altul mai la indemanan si dintre dusmani nu gasea!citat: "Nu mai poti să pui institutii in subordinea partidului, un lucru extrem de important.(..) Vă aduceti aminte de sedintele de la PSD unde domnul Năstase spunea cum să il ancheteze, să il aresteze pe Băsescu, erau stenogramele acelea...Nu se mai poate azi, Inalta Curte de Casatie nu mai poate fi pusă la dispozitia partidului care guvernează,."(sursa stiri yahoo.com)a zis Basescu,dar uita,ca la ICCJ in 2011 a fost musamalizat dosarul de spionaj economic ALRO, dosar in care si Basescu e incriminat.
Pe ziare.com Macovei il plagiaza pe Basescu si-l ataca tot pe ,deja judecatul ,Nastase Adrian cu aceiasi manipulare securista de culpabilizare a tuturor,doar pentru ca la Bruxelles Macovei Monica a ajuns de rasul si dispretul Parlamentului European,pentru ca la bruxelles s-a inteles ca Macovei este trompeta politiei politice PDListe,asadar calificata securist-stalinista.
http://www.agentia.org/anchete/in-scandalul-severin-se-dezumfla-balonul-36964.html

 

Basescu greseshte...

Timpurile alea se vor intoarce cu indivizi de teapa astora la putere.
Doar ca in momentul in care si voi veti pricepe.. va fi oricum prea tarziu si prea greu de recuperat timpul pierdut.
Ma intreb daca nu cumva poporul asta este blestemat sa se auto-distruga...
Au ales oricum bine metoda acceptandu-l pe Ponta prim-ministru, pe Marga ministru de externe si... probabil si pe Antonescu presedinte de la toamna...

BRAVO!... BRAVO!... BRAVO!...

Exceptzional comentariu!
Il "indosariem" alaturi de celelalte, pt. la ... iarna?!?

In-succesuri, procurorule!

Macovei pe Basescu.

Basescu e spontan, nu plagiaza pe nimeni, pur si simplu face exact ce vrea cand vrea. Cum a fost si gestul ala infantil din episodul cu Marga.
Macovei in schimb, trebuie sa faca si sa spuna ce ii traseaza Basescu si cand ii traseaza Basescu.

Gestul cu Ministrul Marga nu-i infrantil,e insulta

Numai un primitiv in comportamEnt si gandire,un alcoolic , asemeni lui Traian Basescu putea sa se comporte, in fata ziaristilor ,asa cum s-a comportat Basescu, care a vrut sa arate ca Ministerul de Externe al Romanie trebuie dispretuit.Cum revine in tara grobianul Basescu trebuie dus direct in fata judecatorilor, EU nu inteleg de ce il mai suportam, pentru ca asa vrea kgb-ul iliescu ion?

Daca era spontan, ii zicea si Firstladitzei

"Tziganca im.p00tz.ita" :-)

Pentru "Ioana-nhspe-i-uri"

Pacat de nepotii tai sa aibe asemenea mentor ca tine.

- Iata si link-ul, daca tot mai vfrei cu tot dinadinsul sa crezi minciunile: http://lovinpress.wordpress.com/page/126/?archives-list&archives-type=tags


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor