Cum comenteaza Monica Macovei dezvaluirile Elenei Udrea despre Kovesi si SRI

Sambata, 31 Ianuarie 2015, ora 18:09
18298 citiri
Cum comenteaza Monica Macovei dezvaluirile Elenei Udrea despre Kovesi si SRI
Foto: Realitatea TV

Europarlamentarul Monica Macovei afirma ca DNA si SRI sunt atacate de politicienii care vor "sa scape" de acuzatiile care li se aduc sau urmeaza sa li se aduca si care ar face mai bine sa taca, pentru ca "si-au batut joc de tara asta".

Declaratiile au fost facute sambata, la Realitatea TV, intr-o emisiune in care Monica Macovei a fost intrebata cum comenteaza declaratiile din dosarul Microsoft, dar mai ales pe cele facute de Elena Udrea, in interviul acordat vineri.

Udrea l-a denuntat la DNA pe seful SRI - il acuza ca i-a cerut lui Cocos bani pentru Ghita (Video)

"Ma intreb de ce nu vorbesc despre ei si ce au facut ei, de ce vorbesc despre altii? Dupa parerea mea ar trebui sa taca cu totii, sa stea cu capul plecat, ca si-au batut joc de tara asta de ani de zile", a comentat Monica Macovei.

Aceasta a precizat ca nu stie daca acuzatiile aduse de Elena Udrea SRI sunt adevarate sau nu, dar este de parere ca institutia a facut bine ca a negat ferm si nu a intrat in dialog cu cercetatii penal.

Reactia SRI, dupa acuzatiile Elenei Udrea la adresa directorului interimar Coldea

"Se ataca DNA si SRI pentru ca SRI lucreaza cu DNA - coruptia e una din amenintarile la adresa sigurantei nationale (...) Cei care vor sa scape, vor da intotdeauna in DNA si in cei de la SRI. Se intampla asta, vedem ca sunt acuzati, terfeliti, si procurorii si judecatorii de la Inalta Curte care dau condamnari", a mai declarat Monica Macovei.

Revenind la declaratiile Elenei Udrea, europarlamentarul a mai afirmat ca "nimeni din Europa nu ia in considerare aceste declaratii" si ca ele nu afecteaza imaginea DNA si SRI.

"Imaginea acestor institutii este data de rezultatul activitatii lor", a mai declarat Monica Macovei, reamintind ca in baza acestor rezultate DNA, ANI, ICCJ au fost laudate in raportul MCV dat publicitatii in aceasta saptamana.

Blaga, despre declaratiile Elenei Udrea: Barfe si lucruri fantasmagorice. Ea ma iubeste mult

Intrebata daca a simtit in campania electorala pentru prezidentiale implicarea SRI, Monica Macovei, fost candidat independent, a negat.

"N-am simtit niciodata niciun fel de implicare", a declarat aceasta.

In context, Monica Macovei a declarat ca "DNA isi face treaba foarte bine", dovada ca au ajuns in spatele gratiilor oameni care nu s-ar fi asteptat, de la fosti premieri sau ministri, pana la politicieni sau oameni de afaceri ce pareau intangibili.

Cum comenteaza Ponta dezvaluirile facute de Udrea despre Kovesi si SRI

De asemenea, liderul asociatiei M10 a vorbit si despre schimbarea clasei politice.

"Lumea s-a desteptat, lumea vede, lume stie, nu-i va mai vota (...) Ghita vrea integritate, cine o sa il creada pe Ghita ca va face un PSD integru? Sau pe Vanghelie sau pe Oprisan? Hai sa fim seriosi!", a comentat Monica Macovei.

Europarlamentarul spune ca schimbarea clasei politice si a partidelor "osificate" se poate face prin aducerea in politica a tinerilor seriosi, integri, cu cariere profesionale si care nu depind de politica.

In opinia sa, actualele partide, in frunte cu PSD, sunt "grupuri de crima organizata, au impanzit toata tara; ce sa mai schimbi la ele?".

"Eu nu vad ce ar putea face Ponta", a mai subliniat Monica Macovei, explicand ca PSD nu se compara cu socialismul european, fiind vazut in Parlamentul European ca un "partid corupt".

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Macovei declaratii Udrea, #Macovei SRI campanie Iohannis, #Macovei Ghita , #europarlamentar