Macovei, atac dur la premier: Gura mincinosului a zis in sfarsit un adevar, Ponta este "Capo di tutti capi"

Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 19:52
8130 citiri
Macovei, atac dur la premier: Gura mincinosului a zis in sfarsit un adevar, Ponta este "Capo di tutti capi"

Europarlamentarul Monica Macovei sustine ca Victor Ponta spune, in sfarsit, un adevar, atunci cand vorbeste despre cultura organizationala a PSD si despre modul in care partidul premierului l-a aparat pe Relu Fenechiu (PNL) la condamnarea, pe fond, la cinci ani de inchisoare.

"Luni, cand Nastase a fost condamnat la 4 ani inchisoare si dus in penitenciar, PSD a insultat si amenintat judecatori si procurori, acuzandu-i ca fac 'dosare politice', in vreme ce PNL a transmis numai un comunicat sec. In replica la 'pasivitatea' partenerilor liberali in momentul condamnarii lui Nastase, Ponta a spus: 'Noi avem mai mult curaj decat ei. Mai mult l-am aparat noi pe Fenechiu decat ei. Au o alta cultura organizationala.'

Declaratiile lui Ponta despre condamnarea lui Nastase ajung la Inspectia Judiciara

In sumedenia de minciuni cu care Ponta intoxica o lume intreaga zi si noapte, in sfarsit spune si un adevar: PSD este o gasca de 'curajosi' pusi pe furat, a caror 'cultura organizationala' este sa se protejeze unii pe altii impotriva justitiei.

In spatele siglei rosii a PSD, cu trei trandafiri, nu este de fapt un partid, ci 'un grup infractional organizat'. Un partid - chiar cu vederi de stanga - ar trebui sa promoveze binele tuturor, nu numai al unui grup de pungasi pusi pe capatuiala din banii statului, adica ai nostri", se arata intr-o postare pe blogul europarlamentarului PDL.

O cultura organizationala de "sustinere a infractorilor"

Totodata, Monica Macovei scrie ca acea "cultura organizationala" a PSD-ului despre care vorbea Ponta atunci cand vorbea despre sustinerea social-democratilor pentru liberalul Fenechiu este una de sustinere a infractionalitatii. Europarlamentarul face trimitere la fosti ministri din USL, care au ar fi fost "insuficient de curajosi sa duca pana la capat ordinele primite de la USL de a frauda referendumul din 2012".

"Afirmatiile lui Ponta din 7 ianuarie 2014 dovedesc ca toate atacurile impotriva justitiei, de cand USL a preluat puterea in Romania in 2012, nu sunt scapari de moment sau reactii accidentale, ci sunt actiuni premeditate si desfasurate dupa un plan clar pentru a lovi si controla justitia, ca sa poata fura in liniste si nestingheriti de vreo institutie a statului sau de vreun judecator sau procuror.

Ponta il compara pe Nastase cu Iulia Timosenko: Un condamnat politic, victima a lui Basescu (Video)

Ponta ii asaza astfel in 'grupul infractional organizat' pe toti membrii PSD, ca pe niste vasali ascultatori ai ordinelor de partid de a fi cainii de paza ai hotilor si coruptilor din PSD si USL. Are cineva curajul sa miste in front? Ponta este Capo di tutti capi al acestui 'grup infractional organizat'", a mai precizat fostul ministru al Justitiei.

Marti seara, premierul a trimis, in cadrul unei aparitii televizate, cateva sageti catre PNL, sugerand ca acestia nu l-au aparat pe Adrian Nastase, dupa condamnare, asa cum au facut social-democratii cu fostul ministru liberal al Transporturilor Relu Fenechiu.

"Noi avem mai mult curaj decat ei. Si cand a fost vorba de Relu Fenechiu, mai mult l-am aparat noi. Au alta cultura organizationala. Cred, de exemplu, ca el nu era condamnat niciodata daca nu era ministru in Guvernul USL", a explicat Victor Ponta.

I.S.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Monica Macovei Ponta gura mincinos, #Ponta capo di tutti capi, #Macovei cultura organizationala PSD , #europarlamentar