Macovei, atac la USL: Sa stea si Ponta acasa, ca nu s-a nascut prim-ministru

Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 14:29
2253 citiri
Macovei, atac la USL: Sa stea si Ponta acasa, ca nu s-a nascut prim-ministru
Foto: Arhiva

Europarlamentarul Monica Macovei l-a criticat pe premierul Victor Ponta, care a declarat ca Lucian Papici, recent demis din DNA, ar trebui "sa mai stea si procuror simplu, ca nu s-a nascut procuror-sef".

"Daca Ponta ii spune lui Papici ca nu s-a nascut sef, atunci eu ii spun lui Ponta sa stea acasa, ca nu s-a nascut prim-ministru. Oricum, marea diferenta dintre Papici si Ponta este ca Papici a contribuit la curatarea tarii si la intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, in timp ce Ponta incearca sa-si subordoneze procurori pentru a controla dosare si oameni si a ratat intrarea Romaniei in Schengen. Pe scurt, Ponta nenoroceste Romania", a scris Monica Macovei pe blogul personal.

Europarlamentarul a acuzat ca premierul a ordonat ca sefii Sectiei de combatere a coruptiei din DNA sa plece, "iar slugile Cazanciuc si Nitu s-au executat si i-au executat pe Lucian Papici si Mariana Alexandru".

Aceasta a spus ca cei doi au instrumentat sau girat, in calitate de sefi, dosare care au dus la trimiterea in judecata a unor politicieni importanti, unii deja condamnati, precum Adrian Nastase, Monica Ridzi, Catalin Voicu, Gigi Becali, Decebal Remes si altii.

Cerere de cercetare disciplinara pe numele lui Tiberiu Nitu, dupa demiterea lui Papici

"Astazi avem dovada ca numirea lui Nitu ca Procuror General a fost o catastrofa pentru Romania. Ponta a actionat ca sef al unei haite de hoti care vor sa scape de dosare, sa scape de justitie, sa nu platesca pentru ce fura. Si pentru asta a schimbat procurorii peste noapte", a continut Macovei.

Ea a mai spus ca este evident ca Ponta nu vrea anchete independente si profesioniste, dar vrea sa controleze dosarele cu politicieni.

"Multi dintre politicienii care au tipat ca sunt dosare politice si ca vor sa ajunga in fata judecatorilor au fost condamnati. Asadar, activitatea procurorilor a fost confirmata pe baza de probe reale. Acesti procurori trebuie promovati, nu eliminati.

Si cei delegati acum de domnul Nimeni Nitu vor fi eliminati daca nu vor asculta de ordinele lui Ponta. Asta depinde de ei si de puterea lor de a face fata presiunilor lui Ponta. Procurorii, ca si judecatorii, trebuie sa reziste, Ponta nu este vesnic in functie", a conchis Macovei.

Ponta, despre demiterea lui Papici: Sa mai stea si procuror simplu, ca nu s-a nascut procuror-sef

Victor Ponta a comentat, miercuri seara, demiterea procurorului DNA Lucian Papici, cel care se ocupa de dosarul vicepremierului Dragnea, afirmand ca acesta "nu s-a nascut procuror-sef" si ca ar trebui "sa mai stea si procuror simplu".

Premierul a sustinut ca mandatul procurorului DNA s-a incheiat. Acesta a sustinut ca Papici a facut dosare politice, in anul 2012, in legatura cu referendumul pentru demiterea presedintelui.

"Am spus-o tot timpul, sa se supere Macovei si mama lui Macovei. I s-a terminat mandatul, nu l-a demis nimeni. I s-a terminat mandatul, ce facem, stam si plangem?", a mai declarat prim-ministrul.

Procurorul Lucian Papici, seful Sectiei I din DNA, a fost demis, miercuri, de procurorul general Tiberiu Nitu.

D.T.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#Monica Macovei Ponta Papici, #Monica Macovei demitere Papici, #Monica Macovei Ponta demitere Papici , #europarlamentar