Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Macovei castiga definitiv procesul cu Dan Sova: Ce trebuie sa faca fostul pesedist

Marti, 06 Ianuarie 2015, ora 14:33
6882 citiri
Macovei castiga definitiv procesul cu Dan Sova: Ce trebuie sa faca fostul pesedist

Europarlamentarul Monica Macovei a castigat procesul pe care i l-a intentat fostului social-democrat Dan Sova, dupa ce acesta din urma a spus despre tatal ei ca ar fi fost general de securitate si seful Securitatii Giurgiu.

Decizia a fost luata de magistratii Curtii de Apel care au mentinut, astfel, decizia Tribunalul Bucuresti pronuntata in urma cu mai bine de un an. Anuntul a fost facut de Monica Macovei marti, desi cauza s-a judecat in luna decembrie a nului trecut. Decizia este una definitiva si irevocabila.

"Curtea de Apel Bucuresti a decis ca Dan Sova a mintit atunci cand a spus ca tatal meu ar fi fost 'general de securitate' si 'seful Securitatii Giurgiu'. Si Tribunalul Bucuresti a decis ca Sova a mintit cand a facut aceste acuzatii mincinoase in legatura cu tatal meu si a admis, in octombrie 2013, actiunea depusa de mine si de mama mea prin care ii solicitam dovezi lui Sova. Dar Dan Sova nu a avut si nu are nicio dovada, a mintit cu buna stiinta.

Hotararea din decembrie 2014 a Curtii de Apel din Bucuresti este definitiva si executorie. O voi executa", a scris pe blog Monica Macovei.

In momentul in care a anuntat ca il da in judecata pe Dan Sova, Macovei anuntase ca ii cere scuze publice si despabubiri de 700.000 de lei.

"In actiunea depusa la Tribunalul Municipiului Bucuresti, solicit ca domnul Dan Sova sa isi ceara public scuze pe aceleasi posturi de televiziune unde a facut acele afirmatii, pentru ca a mintit populatia si m-a calomniat, sa publice hotararea in 4 ziare nationale si sa plateasca daune morale in valoare de 700.000 lei", scria atunci tot pe blog europarlamentarul.

Macovei a castigat procesul cu ministrul Dan Sova

In octombrie 2013, Monica Macovei a castigat, in prima instanta, procesul pe care i-l intentase ministrului lui Dan Sova.

Europarlamentarul Monica Macovei, impreuna cu mama ei, l-a actionat in judecata, in 18 septembrie 2012, pe Dan Sova pentru afirmatiile mincinoase pe care le-a facut la adresa tatalui ei, Vasile R. Gherghescu. Aceasta sustinea ca declaratiile fostului ministru au prejudiciat atat demnitatea si imaginea ei, pe cea a mamei sale, Silvia Gherghescu, cat si memoria tatalui sau.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Monica Macovei proces Dan Sova, #Monica Macovei castigat proces Sova, #tata Monica Macovei, #Monica Macovei Blog , #europarlamentar