Macovei: Corlatean vrea sa intimideze justitia

Vineri, 13 Iulie 2012, ora 15:44
1995 citiri
Macovei: Corlatean vrea sa intimideze justitia
Foto: monicamacovei.eu

Europarlamentarul PDL Monica Macovei sustine ca Guvernul Ponta continua actiunile de intimidare a Justitiei, comentand astfel decizia ministrului Titus Corlatean de a cere cercetarea disciplinara a judecatorilor care l-au condamnat pe Adrian Nastase.

"Sesizarea inspectiei judiciare de catre ministrul Corlatean pentru a-i verifica pe judecatorii care au decis condamnarea cu inchisoare a lui Nastase Adrian este o noua presiune pe care politicienii o fac asupra justitiei si, probabil, o alta etapa a planului de a-l scapa pe Nastase de pedeapsa", afirma, in cadrul unei declaratii politice remise Ziare.com, Monica Macovei.

Fostul ministru al Justitiei reclama faptul ca actualul ministru "nu a avut aceeasi reactie prompta de a cere colegilor sai din Guvern verificari atunci cand judecatorii Tribunalului Bucuresti au stabilit ca Nastase a fost cazat ilegal si nejustificat in spital si, astfel, s-a impiedicat punerea in aplicare a mandatului de arestare".

Magistratii care l-au condamnat pe Adrian Nastase, anchetati disciplinar?

"In loc sa-i apere pe magistrati de presiunile politice, Corlatean ii intimideaza cerand cercetarea lor disciplinara", adauga Monica Macovei.

Ministerul Justitiei a sesizat inspectia judiciara si a cerut sa se analizeze preliminar daca cei cinci magistrati care l-au condamnat pe Adrian Nastase la inchisoare cu executare au comis vreo abatere disciplinara.

Sesizarea ministerului condus de Titus Corlatean a venit dupa ce avocata Gabriela Ghita, care a reprezentat-o in dosar pe Irina Jianu, a transmis ministrului un memoriu in care cere sesizarea inspectiei judiciare si pedepsirea completului care l-a condamnat pe Nastase prin excluderea din magistratura, scrie Gandul.

Ulterior, Corlatean a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca a dispus stoparea demersului MJ, pe care il considera "inoportun", prin care a fost sesizata Inspectia Judiciara a CSM pentru a face verificari in cazul judecatorilor care l-au condamnat pe Adrian Nastase.

Ministrul a explicat ca solicitarea catre CSM a fost facuta de Serviciul Comunicare si de secretarul de stat coordonator din MJ fara acordul sau, precizand ca el a aflat abia vineri despre acest demers.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Macovei Corlatean cercetare magistrati, #judecatori condamnat Nastase cercetati, #Macovei Corlatean influentare justitie , #europarlamentar