Macovei, despre dezbaterea din PE: Vreau sa-mi apar tara, cei din USL mint aici

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 15:33
4879 citiri
Macovei, despre dezbaterea din PE: Vreau sa-mi apar tara, cei din USL mint aici

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, inaintea inceperii dezbaterii din Parlamentul European asupra respectarii democratiei si statului de drept din Romania, ca Europa trebuie sa fie informata asupra a ce s-a intamplat in tara noastra la a doua suspendare a lui Traian Basescu, pentru ca asemenea lucruri sa nu se mai intample.

"Intentia mea e sa fiu moderata, echilibrata, vreau sa-mi apar tara, intrucat cei din PSD si PDL ii mint pe cei de aici. Trebuie ca aceste lucruri sa nu se mai intample, sa nu se mai produca o suspendare prin ordonanta de urgenta, sa se termine cu amenintarile de dezordine si haos facute de amicul USL, domnul Dogaru", a spus Macovei pentru Ziare.com.

Fostul ministru al Justitiei spune ca europarlamentarii PDL nu au cerut adoptarea unei rezolutii impotriva Romaniei de catre Parlamentul European, intrucat nu vor sa faca rau tarii, ci vor doar o dezbatere, pe care socialistii si liberalii au refuzat-o in vara.

Ea a comentat si schimbarea imediata a procurorilor-sefi de la DNA si Parchet pe care o doresc voci din USL, in contextul in care acestia ancheteaza fraudele de la referendum.

"Rrebuie ca lumea sa stie daca s-au produs fraude, trebuie sa inteleaga toata lumea ca investigatiile sunt necesare", a adaugat eurodeputatul.

Situatie caraghioasa cu pesedisti

Macovei a ironizat venirea la Parlamentul European a unei delagatii alcatuite din ministrul de Externe, Titus Corlatean, responsabilul de Relatia cu Parlamentul, Dan Sova, si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

"E caraghios sa avem 3 persoane din PSD - Sova, Corlatean si Zgonea, nu pot intra in sala de plen si nu se pot adresa europarlamentarilor. Probabil vor face o conferinta dintr-o sala de presa. O puteau face de acasa, e acelasi lucru, doar ca nu mai cheltuiau banii contribuabililor", a spus Macovei.

Cazurile Borbely si Dobre ne vor costa

Monica Macovei a criticat respingerea de catre Camera Deputatilor a inceperii urmaririi penale pentru fostii ministri Laszlo Borbely si Victor Paul Dobre.

"Decizia de ieri a majoritatii parlamentare, UsL in primul rand, ne va costa la aparitia raportului pe Mecanismul de Cooperare si Verificare. Care era problema ca procurorii sa continue cercetarile? Au intervenit in justitie ca sa-si apere cercetatii. E o decizie foarte proasta pentru Romania si pentru Comisia Europeana", crede europarlamentarul.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Macovei dezbatere PE, #Macovei USL minciuni UE , #europarlamentar