Macovei despre MCV: Am iesit de pe harta Schengen

Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 19:29
2492 citiri
Macovei despre MCV: Am iesit de pe harta Schengen

Europarlamentarul Monica Macovei este de parere ca Romania a iesit "de pe harta Schengen" si ca nu trebuie sa mai astepte nimic in aceasta privinta, dupa raportul MCV publicat miercuri de Comisia Europeana.

Documentul este extrem de critic si contine termeni foarte duri pentru un limbaj diplomatic.

Monica Macovei a spus, pentru RFI Romania, ca raportul MCV "este un raport obiectiv si nu un raport echilibrat, cum a declarat domnul Ponta. Este extrem de critic cu privire la masurile luate de USL si guvernarea Ponta in ultimele doua-trei saptamani de zile".

Raportul pe Justitie: Vezi concluziile oficiale ale CE

Europarlamentarul crede ca un nou raport in acest an "este o premiera in cei cinci ani care au trecut de la intrarea Romaniei in UE, e o premiera sa ne spuna presedintele Comisiei, Barroso ca increderea in Romania este zdruncinata".

"Asta e un termen foarte-foarte dur pentru un limbaj diplomatic, iar faptul ca va mai fi un nou raport inseamna tocmai ca nu au incredere in nici una din promisiunile facute acum, ca nu au incredere in Guvernul Romaniei si ca-i tine sub supraveghere si sub monitorizare", a explicat Macovei.

Barroso urecheaza Romania - vezi reactiile politicienilor romani

Barroso: Romania s-a indepartat de la marginea prapastiei. Un nou raport, la sfarsitul anului

Aceasta a afirmat ca "Romania nu mai trebuie sa astepte nimic in privinta Schengen".

"Ceea ce se intampla de trei saptamani, ceea ce eu numesc lovitura de stat si asa este numita de o mare parte a presei straine ne-a scos de pe harta Schengen pentru un timp indelungat si USL si Ponta trebuie sa raspunda pentru asta! (...) Nu vom intra in Schengen, este evident asta, cu un astfel de raport si cu o astfel de clasa politica", afirma europarlamentarul.

Monica Macovei remarca faptul ca "raportul este favorabil pe partea de justitie, procurori, judecatori si este foarte-foarte prost pe partea politica".

Ponta sa-si dea demisia, daca e dispus la sacrificii

Ea cere demisia premierului Victor Ponta: "Daca e dispus la sacrificii politice, este primul care trebuie sa-si dea demisia!".

Cum raspunde Monica Macovei acuzatiilor potrivit carora ea si alti europarlamentari PDL i-ar fi influentat pe oficialii europeni de la PPE?

"Este o prostie! Institutiile europene isi iau informatii prin ambasade, prin reprezentantii lor aici, prin presa romana si presa straina. Traim intr-o tara absolut deschisa, tot ce se intampla se cunoaste. Acuzatia de tradare... pentru acuzatii de genul asta trebuie sa plateasca exact cei care ne-au tradat pe toti cei care am muncit ca sa intram in UE si ca sa intram in Schengen, asa cum s-ar fi intamplat in mod normal, daca nu facea USL toate aceste porcarii!", conchide Macovei.

Citeste mai multe despre Macovei despre MCV: Am iesit de pe harta Schengen, pe RFI Romania

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Monica Macovei raport Justitie Romania, #Macovei raport MCV, #Macovei MCV Romania Schengen, #Comisia Europeana raport Justitie Romania , #europarlamentar