Macovei: La Targul de carte de la Paris nu exista standul plagiatorilor

Marti, 19 Martie 2013, ora 12:24
2765 citiri
Macovei: La Targul de carte de la Paris nu exista standul plagiatorilor

Europarlamentarul PDL Monica Macovei ii atrage atentia premierului Victor Ponta, care si-a anuntat prezenta la Salonul de Carte de la Paris, ca la acest eveniment nu va exista "standul plagiatorilor".

"Am citit in presa ca premierul se va duce acolo. Vreau sa va spun ce imi imaginez ca se intampla: tot a iesit Adrian Nastase din inchisoare, o sa mearga de mana Adrian Nastase cu Ponta la Targul de carte de la Paris, unde nu exista standul plagiatorilor, sa stiti! Exista numai standuri de carti pentru autori adevarati si care scriu pentru oameni si care ne respecta si pe noi, si pe ei.

Presupun acum, repet, ca saptamana viitoare la Paris o sa se faca din ordinul Guvernului Romaniei standul de carti al plagiatorilor si Ponta sa prezinte cartile scrise de Nastase la inchisoare", a scris Monica Macovei pe blog.

Cristian Preda: Ce cauta dottore la Targul de carte de la Paris?

O pozitie similara a avut, luni, si europarlamantarul PDL Cristian Preda, care se intreba "ce cauta dottore" la Paris.

"Mergand la Paris, Victor Ponta va face un imens deserviciu autorilor romani. Daca la Bucuresti plagiatul sau a fost marginalizat cu ajutorul relatiilor de putere clientelara tesute dePSD, la Paris afisarea lui dottore alaturi de creatorii veritabili e o agresiune la adresa culturii.

Fac apel la oamenii de buna credinta care il pot influenta pe Victor Ponta sa-i explice ca prestigiul cultural obtinut cu greu de Romania in ultimii ani poate fi naruit prin simpla prezenta a sefului guvernului la Salon du livre. Domnulepremier, ati distrus onoarea patriei, lasati macar cultura romana nepatata!", a spus Cristian Preda.

Cartarescu si Plesu nu merg la Salonul de Carte de la Paris. Ce spune Marga

Salonul de Carte de la Paris, care va gazdui, in perioada 22 - 25 martie, peste 2.000 de autori si 1.200 de expozanti din 45 de tari, va fi inaugurat joi de presedintele francez Francois Hollande, in prezenta premierului Victor Ponta si va sarbatori in acest an literatura romana, dupa ce aceasta onoare i-a revenit anul trecut Japoniei.

O.A.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Monica Macovei targ carte Paris, #Monica Macovei Ponta plagiat, #Monica Macovei Ponta targ carte , #europarlamentar