Macovei: Politicienii condamnati nu pot face parte din alianta de dreapta

Duminica, 01 Iunie 2014, ora 11:51
3525 citiri
Macovei: Politicienii condamnati nu pot face parte din alianta de dreapta
Foto: Facebook/ Monica Luisa Macovei

Europarlamentarul PDL Monica Macovei sustine ca o alianta pe partea dreapta a politicii romanesti trebuie sa aplice "conditii minimale de etica politica".

Potrivit fostului ministru al Justitiei, alianta partidelor de dreapta trebuie sa aiba "sustinere explicita si credibila pentru anticoruptie, stat de drept, justitie, proprietate privata, capitalism si libertate".

"Alternativa la stanga corupta reprezentata de PSD trebuie sa fie o dreapta reprezentata de oameni integri, competenti si credibili, pentru care obiectivul politic sa fie o Romanie educata, sanatoasa, prospera si fara coruptie", scrie Monica Macovei pe blog.

Aceasta considera ca este necesara sustinerea unui candidat comun al dreptei pentru functia de presedinte al Romaniei impotriva "celui sustinut de mafia PSD".

De asemenea, Monica Macovei subliniaza ca o alianta de dreapta "trebuie sa afirme public si clar respectul si atasamentul fata de partenerii nostri din Europa si Statele Unite".

Privitor la conditiile minimale de etica politica pe care trebuie sa le aplice o alianta de dreapta, Monica Macovei arata ca "politicienii care au fost condamnati si cei care au fost ofiteri sau colaboratori ai Securitatii nu pot fi membri ai Aliantei".

"Politicienii care au decizii de incompatibilitate sau conflict de interese trebuie sa se retraga pana la expirarea interdictiilor aplicate de instante", mai spune europarlamentarul PDL.

In ce priveste viitorul PDL in alianta de dreapta, liderul democrat-liberal sustine ca partidul "trebuie sa-si pastreze identitatea" si "trebuie sa isi consolideze filialele" pentru a putea fi puternic in alianta.

De asemenea, Monica Macovei crede ca PDL "trebuie sa revina la perioada cand era "partidul primarilor", cu ierarhii bazate pe performanta individuala si lideri credibili in fata electoratului".

"In jurul acestor principii PDL poate fi deschis unor constructii politice, indiferent de simpatii si animozitati personale, prezente sau trecute", incheie europarlamentarul PDL.

F.N.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Monica Macovei alianta dreapta, #Macovei politicieni corupti, #Macovei politicieni condamnati dreapta , #europarlamentar
Comentarii
Poza copilul
copilul
rank 1
da aia mincinosi ca tine,care inventeaza livituri de stat,date de
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5