Ziare.com

Macovei: Proiectul PSD privind confiscarea extinsa a averilor, o pacaleala

Miercuri, 06 Iulie 2011, ora 14:57

   

Macovei: Proiectul PSD privind confiscarea extinsa a averilor, o pacaleala
Europarlamentarul Monica Macovei critica proiectul PSD privind confiscarea extinsa a averilor obtinute in urma unor infractiuni, despre care spune ca "nu este nici serios nici responsabil, ci incearca sa pacaleasca opinia publica".

Macovei sustine ca acest proiect propune ca masura sa fie luata in urma unui nou proces, ulterior cel penal, si pentru ca persoanele condamnate pentru coruptie nu intra sub incidenta prevederilor.

"Prima mare eroare este ca PSD propune: (a) proceduri suplimentare, realizate de o comisie de verificare a averilor, si apoi (b) un nou proces, ambele dupa ce se termina un proces penal in care o persoana este condamnata pentru o infractiune din cele care i-au adus foloase materiale (ex. trafic droguri, persoane, spalare de bani, etc).

In mod corect, masura confiscarii extinse a averii trebuie sa fie dispusa in acelasi proces penal si de acelasi judecator care condamna o persoana pentru o infractiune care i-a adus foloase materiale. Exemplu: judecatorul il condamna pe X pentru trafic de droguri cu o valoare de 5000 RON, si tot atunci ii confisca lui X banii sau bunurile (averea) care nu sunt justificate in raport cu veniturile legale obtinute de X intr-un numar de ani in urma. Prin urmare, prin alte proceduri si procese, PSD pacaleste in legatura cu intentia sa reala", scrie Monica Macovei pe blogul sau.

Eurodeputatul PDL critica PSD si pentru ca nu a inclus in acest proiect si confiscarea bunurilor obtinute in urma unor infractiuni de coruptie.

"A doua eroare este ca lipsesc din acest proiect infractiunile de coruptie si cele asimilate coruptiei, pedepsite de legislatia romana actuala. Mai ales ca articolul 83 din Tratatul Uniunii Europene enumera "coruptia" intre domeniile criminalitatii de o gravitate deosebita si cu dimensiune transfrontaliera prin impact sau nevoia de a le combate. De exemplu, acte de coruptie din Romania au impact asupra pietii interne sau fondurilor Uniunii sau asupra increderii in oficialii si institutiile noastre care aplica legile Uniunii", precizeaza europarlamentarul.

Monica Macovei tine sa le reaminteasca celor din PSD ca la data de 6 iunie, Comisia a adoptat un pachet anti-coruptie "tocmai pentru ca a constatat impactul major al coruptiei din interiorul unor state membre asupra Uniunii si a apreciat costurile coruptiei la 120 miliarde EUR pe an, in Uniunea Europeana ! Asta este impact major", mai precizeaza aceasta.

"Prin urmare, proiectul PSD facut public pe 5 iulie nu este nici serios nici responsabil, ci incearca sa pacaleasca opinia publica", concluzioneaza Monica Macovei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 807 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

PSD are tunari vestiti: Ilici, Bombonel, Mitrea, Vacaroiu, Hrebe...

capusele PSD au distrus RAFO (Ilici, Bombonel), patrimoniul sindical UGSR (Mitrea, Hrebe), sistemul public bancar (Vacaroiu cu BNI=copia FNI), etc...

 

PSD a fost creat ca sa pacaleasca.

Tot ceea ce face PSD si implicit USL are darul de a pacali opinia publica, nu doar aceasta cacealma privind confiscarea averilor dobandite ilegal. Daca PSD intr-adevar ar dori dreptate, nu ar face zid in jurul talharilor din partid. Uitati-va ce zic liderii PSD si ce fac ei. In timp ce critica Puterea si vad hoti si corupti doar in ograda Puterii, nu se sfiesc sa umple tribunalele cu tot felul de figuranti pentru a impiedica ilegal, imoral si prin forta actul de justitie, si sa ameninte magistratii, atunci cand vreunul dintre ai lor ajunge mai mult accidental, este adevarat, in boxa acuzatilor, fiindca Justitia noastra este excesiv de sfioasa, si nu prea indrazneste sa se atinga de hotii din PSD.

In fapt, legi exista

Ce vrea PSD-ul este sa dea de lucru la mai multi judecatori deodata ca si asa merita saracii, ca au tot facut dreptate in ultima vreme, de exemplu Nastase Adrian. Deci domnilor judecatori, PSD va va da de lucru daca-l votati pe Nastase si nu-l mai bagati la bulau.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor