Macovei: USL pune in pericol ANI, relatia cu UE si aderarea la Schengen

Joi, 08 August 2013, ora 23:14
2651 citiri
Macovei: USL pune in pericol ANI, relatia cu UE si aderarea la Schengen

Monica Macovei este de parere ca alesii locali ai USL, declarati incompatibili pentru ca fac parte din consilii de administratii sau din adunari generale ale actionarilor ale unor companii si regii autonome, pun in pericol relatiile cu Uniunea Europeana si sansele de intrare in Schengen.

"Primarii si consilierii USL poftesc la functii in consilii de administratie si AGA ale regiilor si societatilor cu capital majoritar de stat. Visul baronilor locali ai USL nu poate fi implinit decat prin modificarea legii Agentiei Nationale de Integritate. Ironia face ca ultima propunere de macelarire a Agentiei de Integritate vine chiar din fief-ul lui Constantin Nicolescu, acuzat de fapte de coruptie in legatura cu utilizarea fondurilor europene.

Prefectura Arges ii cheama in ajutor pe parlamentarii USL sa modifice legea ANI, astfel incat primarii si consilierii sa nu mai fie declarati incompatibili daca fac parte din consilii de administratie sau din adunari generale ale actionarilor ale unor companii si regii autonome", arata europarlamentarul PDL, intr-o postare pe blogul sau.

4 alesi locali prinsi in incompatibilitate de ANI

Macovei considera ca atitudinea primarilor si consilierilor USL "arata dispretul pe care il au fata de angajamentele pe care Romania si le-a luat in relatia cu Uniunea Europeana", dar si faptul ca "sunt dispusi sa calce in picioare MCV si sansele Romaniei de a intra in Schengen, si rigorile Comisiei Europene".

"Incompatibilitatea este evidenta si trebuie sa ramana. Daca un primar sau consilier face parte din Consiliul de Administratie al unei companii care furnizeaza energie termica, de exemplu, cu care Primaria are contracte, nu stim niciodata ale cui interese le reprezinta primarul sau consilierul: ale Primariei, adica ale cetatenilor care au interesul unui pret mai mic la caldura? Sau ale societatii care furnizeaza energie termica si care vrea profit cat mai mare?", a conchis europarlamentarul.

I.S.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Monica Macovei USL ANI incompatibilitate, #alesi locali ANI incompatibili, #Macovei pericol incompatibilitate Schengen , #europarlamentar