Monica Macovei cere demisia lui Adrian Severin "pentru onoarea romanilor cinstiti"

Marti, 21 Iunie 2011, ora 14:08
1535 citiri
Monica Macovei cere demisia lui Adrian Severin "pentru onoarea romanilor cinstiti"
Foto: Adevarul

Europarlamentarul Monica Macovei le solicita liderilor USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, sa il convinga pe Adrian Severin sa isi dea demisia din Parlamentul European "pentru onoarea lor si a cetatenilor romani cinstiti".

Solicitarea vine in contextul in care Comisia JURI a votat luni, in unanimitate, raportul privind ridicarea imunitatii europarlamentarului PSD Adrian Severin, iar joi se asteapta un vot in acelasi sens din partea plenului Parlamentului European.

Comisia juridica a PE a votat pentru ridicarea imunitatii lui Adrian Severin

"Votul este o lectie pentru parlamentarii romani din toate partidele. Reamintesc acum, de exemplu, cazurile Nastase si Pasat. Sper ca parlamentarii romani sa inteleaga aceasta lectie: sa aleaga si sa voteze in cazuri similare, in Parlamentul Romaniei, pentru onoarea lor si a cetatenilor romani cinstiti.

Iar domnii Ponta si Antonescu sa ceara public, clar si raspicat, demisia lui Adrian Severin din Parlamentul European. In plus, Ponta sa-si asume responsabilitatea in fata electoratului roman ca l-a sustinut in campanie pe Adrian Severin, primul pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare", comenteaza Monica Macovei intr-o postare pe blog intitulata "Ce alegem: rusine sau onoare?".

In plus aceasta reaminteste ca Adrian Severin a ramas singurul dintre cei 3 europarlamentari "surprinsi" de presa britanica in "scandalul mitei" care inca nu si-a dat demisia din Parlamentul European.

"Eu am crezut mereu ca intram in Uniunea Europeana ca sa adoptam regulile lor si nu ca sa le subminam, acoperindu-ne de rusine", remarca Monica Macovei.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Monica Macovei demisie Severin, #Adrian Severin scandal, #Adrian Severin imunitate , #europarlamentar