Monica Macovei: De ce vrea Toader sa fie anchetati disciplinar procurorii la cererea unui politician?

Luni, 15 Octombrie 2018, ora 14:20
6243 citiri
Monica Macovei: De ce vrea Toader sa fie anchetati disciplinar procurorii la cererea unui politician?
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul-strica tot controlat de Dragnea schimba iar Legile Justitiei, pe genunchi, departe de ochii lumii, fara avize si dezbatere publica, sustine europarlamentarul Monica Macovei dupa ce in sedinta de guvern de luni a fost adoptata o OUG pe Justitie.

Europarlamentarul atrage atentia ca "iar vom afla din Monitorul Oficial ce aproba in Guvern!".

"Toader a anuntat ca a repus in lege ca ministrul Justitiei sa poata sesiza Inspectia Judiciara in legatura cu activitatea procurorilor. De ce vrea Toader sa fie anchetati disciplinar procurorii la cererea unui politician? De ce sa fie procurorii expusi santajului si la mana unui ministru numit politic?", noteaza pe reteaua sociala Macovei.

Ea mai scrie ca ministrul Justitiei "carpeste legea", iar Legile Justitiei "trebuie corectate".

"Toader carpeste legea, stabilind ca interviul pentru numirea unui procuror sef va fi public inca de la Ministerul Justitiei, dar nu ii reda presedintelui posibilitatea de a respinge motivat mai multe propuneri facute de ministru.

Legile Justitiei trebuie corectate, asa cum a recomandat si Comisia de la Venetia in raportul preliminar din iulie. Dar ce incredere poti avea intr-un Guvern care nici macar nu mai asteapta 5 zile pana apare raportul final al Comisiei de la Venetia?

Iar Dancila pleaca in Turcia, sa se intalneasca cu dictatorul Erdogan", a conchis Macovei.

Amintim ca Guvernul a adoptat in sedinta de luni dimineata OUG pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul Justitiei, a anuntat ministrul Tudorel Toader la finalul reuniunii.

El a precizat ca a tinut cont de recomandarile Comisiei de la Venetia si ale CSM.

"Pentru corelarea celor 3, pentru preluarea unor recomandari ale Comisiei ale Venetia, si ale CSM, Guvernul a adoptat prezenta OUG. Noi consideram ca modificarile aduse Legilor Justitiei sunt benefice pentru cetateni.

Vreau sa fac o prealabila precizare. Nu am mers la Comisia de la Venetia pentru a negocia, cum am auzit in spatiul public, solutiile din OUG. Nu am mers nici pentru a solicita si a lua aprobare pentru aceste solutii, nu am mers pe cont propriu, fara o prealabila dezbatere cu decidentii din tara", a declarat Toader.

Iata aici mai multe detalii - Guvernul a adoptat OUG pe Justitie. Toader: Nu am mers la Comisia de la Venetia pentru a negocia!

A.D.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Macovei OUG legile Justitiei , #europarlamentar