Monica Macovei, despre cazul Toni Grebla: Ca sa ai o demnitate publica trebuie sa fii curatenia intruchipata

Sambata, 24 Ianuarie 2015, ora 21:31
4110 citiri
Monica Macovei, despre cazul Toni Grebla: Ca sa ai o demnitate publica trebuie sa fii curatenia intruchipata

Europarlamentarul Monica Macovei sustine ca pentru judecatorul CCR Toni Grebla "nu exista prezumtia de nevinovatie", deoarece acesta se afla intr-o functie publica. In plus, subliniaza ca demnitarii publici trebuie sa fie "curatenia intruchipata".

"Nu exista prezumtie de nevinovatie pentru Toni Grebla. Cand esti intr-o functie publica, nu se aplica prezumtia de nevinovatie. Prezumtia de nevinovatie se aplica doar din punct de vedere juridic de catre politist, de catre procuror, de catre judecator, de catre seful politiei, de catre procurorul-sef, de catre presedintele judecatoriei.

(...) Ca sa ai o demnitate publica trebuie sa fii curatenia intruchipata. Exista multe meserii, nu trebuie sa fii neaparat deputat, senator sau judecator la Curtea Constitutionala. Cei care ne conduc trebuie sa fie impecabili", a declarat fostul ministru al Justitiei, sambata seara, intr-o emisiune la Realitatea TV.

Macovei cere demisia lui Toni Grebla de la CCR: Trebuie sa plece acum, pe usa din dos

Monica Macovei este de parere ca demnitarii publici ar trebui sa-si dea demisiile din functii, daca sunt urmariti penal, chiar daca nu sunt condamnati.

Toni Grebla, urmarit penal - CCR reactioneaza: Beneficiaza de prezumtia de nevinovatie

Curtea Constitutionala a remis, joi, un comunicat de presa in care subliniaza faptul ca judecatorul Toni Grebla beneficiaza in prezent de prezumtia de nevinovatie. In document sunt precizate conditiile in care acesta isi pierde mandatul: "Judecatorii Curtii Constitutionale sunt suspendati de drept din functie de la data trimiterii in judecata penala".

In plus, in comunicatul CCR se subliniaza ca, "pana la pronuntarea unei hotarari definitive de condamnare, orice persoana, inclusiv judecatorul Curtii Constitutionale beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, potrivit dispozitiilor art. 23 alin. (11) din Constitutia Romaniei, republicata".

Toni Grebla, urmarit penal: Ar fi intermediat exporturi ilegale, inclusiv de cand e judecator la CCR

Toni Grebla, judecator CCR si fost senator PSD, este urmarit penal pentru mai multe infractiuni, incepand de joi, printre care trafic de influenta si constituire de grup infractional organizat, dar el poate fi arestat sau trimis in judecata doar cu aprobarea Senatului.

Fostul parlamentar mai este acuzat de efectuarea unor "operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia in scopul obtinerii pentru sine si pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite", dar si ca ar fi luat 57.000 de euro mita de la finul sau pentru a interveni in favoarea firmelor acestuia pe langa functionari publici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Monica Macovei Toni Grebla, #Macovei Grebla prezumtie nevinovatie, #Toni Grebla urmarit penal , #europarlamentar