Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Monica Macovei in PE: S-a incercat luarea justitiei captiva in curtea unor partide politice

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 20:45
2690 citiri
Monica Macovei in PE: S-a incercat luarea justitiei captiva in curtea unor partide politice

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a multumit, miercuri, in dezbaterea din Parlamentul European pe tema Romaniei, Comisiei si PE pentru ajutorul din perioada de preintegrare si de dupa aceea. Macovei a insistat pe necesitatea ca procurorii sa fie lasati sa-si incheie anchetele cu privire la fraudele de la referendum.

"Noi, romanii, am intrat in Uniunea ca sa consolidam democratia, ca sa fim liberi, ca sa fim responsabili pentru viata noastra si sa avem o justitie dreapta, independenta, impartiala, care sa cerceteze pe oricine chiar la putere, chiar politician. Ceea ce nu s-a intamplat inainte. Avem acest lucru in acest moment. Multumim Comisiei si Parlamentului European pentru ajutorul pe care ni l-au dat in perioada de preintegrare si pentru ajutorul pe care ni l-au dat dupa aceea", a spus Macovei, potrivit unui comunicat de presa remis redactiei Ziare.com.

Europarlamentarul a continuat laudand procurorii si judecatorii, in conditiile in care, sustine aceasta, in Romania s-a incercat confiscarea justitiei.

"Procurorii si judecatorii care fac dosare cu politiceni astazi sunt cei laudati, cei care au primit premii in fiecare raport al Comisiei Europene pe Mecanismul de Cooperare si Verificare. Acestia nu fac dosare politice, acestia cerceteaza pe oricine este la putere.

Insist pe acest lucru pentru ca, in realitate, ceea ce s-a intamplat in Romania a fost pentru oprirea acestor anchete si pentru luarea justitiei captiva in curtea unor partide politice", a declarat Macovei.

Monica Macovei a subliniat ca este "foarte important sa revenim la aceasta normalitate" si sa fie mentinuti procurorii care incearca sa ancheteze fraudele de la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

"In acest moment, procurorii si judecatorii cerceteaza fraude aduse referendumului, in urma unor sesizari; sunt peste 500 de dosare. Vreau sa va dau doar cateva cifre: intr-unul din dosare este vorba de alegatii de 1,5 milioane de voturi furate la referendum, iar acum cateva zile procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie a afirmat ca in sectiile verificate s-au gasit indicii si probe de frauda intre 5-10-15%", a explicat aceasta.

"Deci, trebuie finalizate aceste dosare, trebuie mentinuti acesti procurori,

pentru ca se incearca sa fie dati afara, si trebuie vazut rezultatul acestor anchete. Fraudarea unui vot este forma de coruptie cea mai urata, pentru ca este impotriva poporului", a incheiat Macovei.

A.I.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Monica Macovei dezbatere PE, #Macovei dezbatere Romania PE , #europarlamentar