Monica Macovei, inca un pas pentru partidul M10 - au fost depuse actele la tribunal

Miercuri, 03 Iunie 2015, ora 19:52
2922 citiri
Monica Macovei, inca un pas pentru partidul M10 - au fost depuse actele la tribunal
Foto: Facebook/Monica Luisa Macovei

Europarlamentarul Monica Macovei a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca miercuri au fost depuse la Tribunalul Bucuresti actele de inregistrare a Partidului M10, listele continand 232 de semnaturi de membri fondatori, pe noua lege a partidelor, intrata in vigoare la sfarsitul lunii mai.

Monica Macovei a prezentat in conferinta de presa si alte liste, cu 25.000 de semnaturi de sustinere, stranse pe vechea lege privind infiintarea partidelor.

"Am facut ce am promis. Suntem peste 230 de membri fondatori (...), am depus actele de infiintare a Partidului M10 la tribunal si asteptam decizia. Nu suntem aici sa impartim functii sau contracte. Oameni care sunt ca noi vor fi sustinuti de noi.

Vrem vot prin corespondenta si cu securizare, avem un consiliu consultativ cu oameni care nu sunt in partid dar sunt specialisti in sanatate, invatamant, fiscalitate, alte domenii, cu care ne vom consulta permanent. Foarte important: avem comisia de integritate a partidului, la nivel judetean si una nationala. (...) Suntem un partid reformist, care schimba ce nu merge bine, elimina ce este putred si pastreaza ce e bun", a afirmat Monica Macovei.

Ea a precizat ca noua comisie de integritate va avea drept de veto si toti candidatii partidului pentru orice functie vor fi validati de aceasta comisie.

"Nu ne vom asuma politic candidatii respinsi de comisia de integritate. Am creat acest mecanism ca sa ne facem integritate in interiorul partidului, pentru ca suntem intr-o perioada in care ideologiile se perimeaza si importanti sunt oamenii, calitatea, competenta oamenilor, pentru a salva Romania si clasa politica", a explicat Macovei.

Macovei: Luna aceasta depunem actele pentru inregistrarea partidului M10

La conferinta de presa in care s-a anuntat depunerea actelor la Tribunal pentru infiintarea Partidului M10, alaturi de Monica Macovei, au fost prezenti sustinatori si membri fondatori, printre care si Adrian Papahagi.

"Datoria noastra este una patriotica, de a ocupa toata zona de asteptare, de speranta, nazuinta, exasperare a oamenilor cinstiti din tara asta. Daca am creat inca un partid in plus, alaturi de cele mizerabile care exista, va spun ca ar fi de-a dreptul imoral. Noi nu suntem imorali, incercam sa raspundem acestei sperante.

Nu suntem partidul care zornaie catuse, (...) noi ne ocupam cu speranta, viitorul, am militat ca acest partid sa faca reforma dorita, reforma morala, educationala", a spus Papahagi.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Monica Macovei acte partid, #Partidul M10 acte infiintare, #Partidul M10 infiintare tribunal , #europarlamentar