Monica Macovei: Liderii UE sunt ingrijorati de ce se intampla in Romania

Sambata, 11 August 2012, ora 22:20
2570 citiri
Monica Macovei: Liderii UE sunt ingrijorati de ce se intampla in Romania

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, sambata, la Timisoara, ca liderii europeni "sunt ingrijorati de ce se intampla in Romania" si ca premierul Victor Ponta incearca, incalcand Constitutia, sa schimbe rezultatul referendumului.

Monica Macovei, europarlamentar PDL, a declarat ca Romania pune Uniunii Europene probleme de ordin politic si nu economic, asa cum se intampla in cazul altor tari, afirmand, totodata, ca liderii europeni sunt ingrijorati de situatia din Romania.

"Liderii Uniunii Europene sunt ingrijorati de ce se intampla in Romania. Niciodata nu l-am auzit pe presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, vorbind pe un astfel de ton asa cum s-a intamplat in cazul Romaniei.

Romania este singura tara care pune probleme politice, tari ca Turcia, Grecia pun probleme economice, Romania nu pune probleme economice, ci politice.

Scrisoarea de ieri (n.r. - vineri) a presedintelui Comisiei Europene spune pe un ton ingrijorat ca trebuie sa se termine aceasta criza politica, ii spune premierului Ponta sa trimita grabnic listele electorale la Curtea Constitutionala care a doua zi dupa ce primeste listele poate da un raspuns.

Daca listele electorale cu toti votantii din Romania ajung la Curtea Constitutionala atunci e foarte posibil si probabil si de dorit ca CCR sa ia o decizie grabnica", a declarat Monica Macovei.

Europarlamentarul l-a criticat pe primul-ministru, Victor Ponta, afirmand ca acesta a venit, in urma vizitei sale din iunie la Bruxelles, cu o lista de promisiuni pe care, insa, nu le-a respectat. Mai mult, Macovei spune ca premierul incearca sa modifice rezultatul referendumului, incalcand Constitutia.

"Premierul Ponta s-a dus la Bruxelles pe 12 iunie de unde a venit cu o lista de promisiuni cu ce are de facut. Mi se pare ca nu a facut nimic de pe aceasta lista. (...) Ceea ce se intampla acum sunt aceste liste electorale care au fost actualizate de acest Guvern Ponta, de ministrii sai.

Nu a iesit cum a vrut la referendum si pentru ca nu a iesit asa cum a vrut, incearca, incalcand Constitutia si legea sa schimbe acest rezultat.

Acum cateva zile Ponta a anuntat ca renunta la mini-recensamant, dar a venit cu alta smecherie, refacerea listelor electorale de catre primari, pe zece criterii. Nu cred ca ati mai vazut o tara democrata in care dupa un eveniment electoral sa se schimbe listele electorale. CCR cere listele simple, goale, de dinaintea referendumului, deci cu totul altceva", a mai spus Macovei.

Monica Macovei a participat, la Timisoara, la o dezbatere organizata de Noua Republica pe tema "Coruptia politica si performanta economica. Romania, incotro?".

Presedintele CE, Jose Manuel Barroso, si-a exprimat "preocuparea" in legatura cu recentele evolutii politice din Romania, cerand Guvernului sa trimita rapid Curtii Costitutionale listele electorale pentru a se putea lua o decizie privind referendumul, declarandu-se ingrijorat de presupusele "presiuni" asupra Curtii.

"Sunt profund preocupat de recentele evolutii privind procesul de validare a referendumului de catre Curtea Constitutionala", afirma Jose Manuel Barroso in scrisoarea adresata premierului Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Monica Macovei referendum, #reactii UE referendum, #Barroso referendum Romania , #europarlamentar