Ziare.com

Monica Macovei, presedinte al delegatiei interparlamentare din PE cu R. Moldova

Joi, 17 Septembrie 2009, ora 16:00

   

Monica Macovei, presedinte al delegatiei interparlamentare din PE cu R. Moldova
Europarlamentarul roman Monica Macovei a fost ales joi in functia de presedinte al delegatiei interparlamentare a Parlamentului European cu Republica Moldova, in cadrul sedintei constitutive a acestei delegatii, se arata intr-un comunicat al Partidului Popular European.

"Ca presedinte voi incuraja si sustine reformele, in interesul Republicii Moldova si al poporului moldovean", a declarat Macovei imediat dupa preluarea functiei.

Aceasta a afirmat ca va sprijini autoritatile moldovene pentru indeplinirea angajamentului lor privind integrarea europeana.

Eliminarea vizelor, pe agenda discutiilor cu noua conducere de la Chisinau

Delegatia initerparlamentara cu R. Moldova urmeaza sa tina o sedinta comuna cu Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, care va avea loc la 28 septembrie la Bruxelles.

Pe agenda acestei reuniuni sunt prevazute discutii cu viceministrul afacerilor externe si integrarii europene al Republicii Moldova, Natalia Gherman.

Romania asteapta in prezent o normalizare a relatiei cu R. Moldova, pe masura ce Chisinaul isi configureaza structurile de conducere ale tari.

Joi a fost stabilita la Chisinau noua structura a Guvernului, iar Curtea Constitutionala a dat aviz pozitiv asupra circumstantelor care justifica asigurarea interimatului functiei de presedinte al Republicii Moldova, interimat ce va fi exercitat de presedintele Parlamentului Mihai Ghimpu pana la desemnarea noului sef al statului.

De altfel, presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a declarat luni ca va suspenda hotararea Guvernului prin care Republica Moldova a introdus vize pentru cetatenii romani, estimand ca formalitatile vor fi finalizate pana cel tarziu vineri, masura urmand sa intre in vigoare imediat.

Masura de introducere a vizelor a fost criticata de mai multi oficiali europeni, care au cerut Chisinaului sa respecte prevederile legale la care s-a angajat.

Ministrul roman de externe, Cristian Diaconescu, s-a aratat, la randul sau, optimist in acest sens, la inceputul lunii septembrie.

"Ridicarea vizelor privind circulatia cetatenilor romani in Republica Moldova este o solicitarea adresata in primul rand de UE, prin concluziile Consiliului din primavara. Alaturi de functionarea normala a statului de drept si asigurarea si apararea drepturilor cetatenesti, aceasta solicitare privind ridicarea vizelor este un reper european fata de care vom putea judeca optiunile europene ale oricarui guvern de la Chisinau", a declarat seful diplomatiei romane.

"Vom vedea care sunt perspectivele. Cred ca in conditiile in care perspectivele europene sunt declarate in acest moment la Chisinau, un astfel de gest nu poate lipsi", a spus Diaconescu.

Sursa: rNews

Articol citit de 801 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

oau

o sa crape severi, nastase, crin, A3, etc cind au sa vaza stirea::))))jeluuuuu unde esti mai prostovane sa incepi cu laturile de subsol pesedist? hai la atac::)))ce face micii din lifta de subsol::)))

 

cuuuum ????

aia din PE nu au auzit de marele strateg chiuariu sau de micul titulescu ,permanent doritor de fotoliu al justitiei ? Precis Basescu i-a santajat ,terorizat ,injurat.... pe aia de la PE sa o puna pe d-na Macovei presedinte la aceasta delegatie.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor