Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Monica Macovei: USL ne duce inapoi inainte de '89, vrea sa ne scoata din UE

Sambata, 21 Ianuarie 2012, ora 16:38
6074 citiri
Monica Macovei: USL ne duce inapoi inainte de '89, vrea sa ne scoata din UE
Foto: B1 TV

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, sambata, ca USL duce Romania inapoi in perioada de dinainte de '89 si ca vrea sa scoata tara din Uniunea Europeana.

"USL vrea retragerea dreptului de vot in Consiliul European si izolarea politica si economica a Romaniei. Ne aduce inapoi inainte de anii 1989. USL face eforturi sa ne scoata din Uniunea Europeana", a declarat Macovei, in cadrul unei conferinte de presa.

Europarlamentarul a mai spus ca USL vrea sa preia puterea "mintind si folosind persoane din grupul socialist", precum bulgarii Serghei Stanishev si Ivailo Kalfin, care au pierdut alegerile prezidentiale in Bulgaria - "un fel de Crin Antonescu", potrivit Monicai Macovei.

Pedelista a criticat declaratiile de sambata ale membrilor PSD Victor Ponta si Rovana Plumb, "de a avea o rezolutie impotriva Romaniei in Parlamentul European".

Eurodeputatul PSD Rovana Plumb a anuntat, sambata, ca liderii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, vor cere in Parlamentul European o dezbatere pe tema "derapajelor democratice" din Romania si o rezolutie impotriva autoritatilor de la Bucuresti, care s-ar putea incheia cu sanctiuni precum ridicarea dreptului de vot.

USL va cere rezolutie impotriva Romaniei in PE - posibile sanctiuni

Ea a reamintit ca socialistii europeni au informat inca de saptamana trecuta presedintia UE, detinuta de Danemarca, precum si Comisia Europeana, si a precizat ca actiunile de acest gen vor continua.

Monica Macovei a amintit de Serghei Stanishev, presedintele interimar al socialistilor europeni, care a facut declaratii zilele trecute "impotriva Romaniei", afirmand despre acesta ca a fost membru in Partidul Comunist Bulgar si ca este "o rusine ca astfel de persoane sa ne dea noua lectii".

Europarlamentarul PDL a mai spus ca FMI a ajutat si ajuta Romania. In acelasi timp, a condamnat comparatia pe care Victor Ponta a facut-o cu situatia din Ungaria, spunand ca "este evident ca nu are nicio legatura situatia din Ungaria cu cea din Romania".

Referitor la protestele din ultimele zile, Monica Macovei crede ca "se confisca nemultumirile romanilor si (USL - n. red.) incearca sa rezolve aratand nevolnicie, imposibilitatea de a gasi solutii si de a propune proiecte", adaugand ca este de acord cu o parte din nemultumirile romanilor.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Monica Macovei, #Monica Macovei PDL, #Macovei USL PE, #Monica Macovei Stanishev , #europarlamentar