Ziare.com

PDL a decis cum isi va alege candidatii la europarlamentare - vezi cine e deja pe lista

Vineri, 22 Noiembrie 2013, ora 20:53

   

PDL a decis cum isi va alege candidatii la europarlamentare - vezi cine e deja pe lista
Conducerea PDL a adoptat criteriile care vor sta la baza selectiei candidatilor pentru alegerile europarlamentare care vor avea loc in mai 2014. PDL isi propune sa aiba o lista de 35 de candidati si cate 10 supleanti.

Conform regulilor stabilite, fiecare regiune de dezvoltare va propune cate 5 candidati, selectia urmand sa fie facuta de Biroul Poltic National, scrie Revista 22.

Candidatii vor prezenta un CV cuprinzand activitatea profesionala si politica, iar evaluarea, departajarea si ierarhizarea candidatilor se vor face de structurile de partid responsabile, in mod transparent, in baza criteriilor stabilite, a decis conducerea partidului.

Sunt trei seturi de criterii. Primul se refera la activitatea politica a candidatului, prevazandu-se, printre altele, explicit ca acesta trebuie sa aiba o vechime de minim 2 ani si sa indeplineasca toate cerintele prevazute in Statutul si Codul Etic ale PDL.

Al doilea set de criterii evalueaza capacitatea candidatilor de a face fata cerintelor muncii in Parlamentul European, candidatilor cerand sa prezinte parcursul profesional, sa demonstreze ca poate lucra in echipa, cunoaste mecanismele europene, dar si o limba de circulatie internationala.

Al treilea set de criterii se refera strict la candidatii care au fost membri ai PE in mandatul 2009-2014, acestia fiind invitati sa prezinte un raport de activitate si modul in care si-au respectat angajamentele asumate fata de PDL in calitate de europarlamentar.

Vasile Blaga a anuntat deja ca pe listele PDL se vor afla Monica Macovei (foto), Theodor Stolojan, Traian Ungureanu si Marian Jean Marinescu, cu totii deja europarlamentari.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1819 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

35 + 10 ? De noaptea mintii fratilor !

35 de oameni pentru Parlamentul european ? 35 si 10 supleanti, atunci cand PDL nu va obtine mai mult de 12-14 % ? Mania grandorii a pus stapanire de vamesul infractor, mai ales ca va fi nevoit sa reconsidere listele fantoma...Elena Udrea la un moment dat va parasi partidul impreuna cu toti sustinatorii sai...ce va ramane din Bleaga in afara de falci si guse ? poate un firav 4-5 %...Prostul daca nu-i fudul / parca nu e prost destul...

 

Daca pleaca moldoveanca, pdl-ul va sari de 18%, original!

pdl-ul o sa renasca in 2015, evident dac-o sa-l tina la departare pe actualul presedinte. Si fara udrea!

Mircea Badea președinte! (sic!).

Băsescu v-a ridicat, tot el vă și ingroapă (la această ultimă operațiune se folosește de Udrea)!

PDL=PNT

Asa cum a guvernat PNT, asa s-a ales praful de ei .Dezastrul cu sutele de mii, milioanele de ha, rupte din propritatea romanilor si date la straini,se daotoreste PNT. Dezastrul ultimilor ani de guvernare ai PDL si asocierea europarlamentarilor PDL cu dusmanii Romaniei, nu-i indreptatesc sa mai aibe reprezentanti in Parlamentul European. Romanii care ar vota PDListi in P.E, s-ar situa tot ca dusmani ai intereselor Romaniei.

Inteleg ca EBA este iarasi favorita,

Nu ar plati chirie, pentru ca are deja proprietate.

 

O selecdtie corecta,in care EBa si Cristian Preda nu intra !

Si e bine asa !

 

Europarlamentarii PDL&Tokes

Daca la alegerile trecute, UDMR a dat voturi lui EBA , si PDL a dat voturi lui Tokes in toata tara, acum istoria se repeta deoarece fac parte din aceiasi familie europeana. Noi romanii facem parte din alte familii.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor