Macovei: Coruptia din justitie se rezolva cu activitatea eficienta a DNA

Duminica, 17 Martie 2013, ora 08:26
2356 citiri
Macovei: Coruptia din justitie se rezolva cu activitatea eficienta a DNA
Foto: Cotidianul

Fostul ministru al Justitiei Monica Macovei a declarat, sambata, ca se poate rezolva coruptia din justitie printr-o activitate eficienta a DNA, fiind inregistrate mai multe cazuri de magistrati cu sentinte definitive de condamnare.

Intrebata, sambata, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza situatia actuala din justitie, cu referire la cazurile de coruptie inregistrate in sistem, Monica Macovei a spus ca, in prezent, USL este perceputa si de catre unii magistrati ca este impotriva luptei anticoruptie si ca vrea sa opreasca anchetarea celor care sunt corupti.

"Am vazut din interceptarile celor doua judecatoare de la Bucuresti ca una spune ca, desi a venit USL la putere, astia de la DNA lucreaza. Ceea ce inseamna ca USL este vazuta, perceputa, si de catre unii magistrati, ca cineva care este impotriva luptei anticoruptie, care vrea sa opreasca anchetarea celor care sunt corupti sau fac evaziune fiscala sau spalare de bani. Si a mea este asta.

Coruptia din justitie se rezolva, o combatem, cu activitatea eficienta a DNA, care asta face. Sunt mai multi magistrati cu sentinte definitive de condamnare. Nu se facea in niciun caz cu serviciul secret al Ministerului Justitiei", a spus Macovei.

Viorica Dinu si Antonela Costache, suspendate de CSM din functia de judecator la Tribunalul Bucuresti, au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, vineri, de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul in care sunt acuzate de luare de mita si trafic de influenta pentru solutii in mai multe dosare, printre care si cel al lui Dinel Nutu, fost Staicu.

Alaturi de acestea au mai fost arestati avocata Ileana Raducan, Marian Vasile, Angela Cirlan si Marius Neagu. Instanta a mai dispus cercetarea in libertate a lui Marian Catrin, acesta avand interdictie de a parasi tara.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva, avocatii celor arestati declarand recurs, care urmeaza sa se judece la instanta suprema.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Monica Macovei presedintie PDL, #Monica Macovei coruptie justitie , #justitie