Macovei: Ponta va alege procurori cu experienta sau va implini poftele baronilor USL?

Luni, 01 Aprilie 2013, ora 18:17
1891 citiri
Macovei: Ponta va alege procurori cu experienta sau va implini poftele baronilor USL?

Europarlamentarul PDL Monica Macovei vorbeste despre posibilitatea ca Victor Ponta sa numeasca procurorii in perioada de interimat la Ministerul Justitiei, punand in acest context in discutie independenta Justitiei.

"Ce va alege Ponta: procurori cu experienta anticoruptie si antifrauda care sa ancheteze orice politician (chiar si pe el daca e cazul) sau va alege sa implineasca poftele baronilor PSD, PNL si PC, care vor sa scape de anchete si condamnari? Desigur, varianta a doua distruge definitiv credibilitatea Romaniei", a scris Monica Macovei, pe blogul sau.

Ponta: Procurorii nu se pun nici la PSD, nici la PNL. Daca e, ii punem la Antena 3 (Video)

Democrat-liberala considera ca un prim semn de ingrijorare ca va fi varianta a doua, "numita 'opriti anchetele', a fost dat de procedura falimentara a ministrei Pivniceru care, din ordin politic, nu a propus procurori independenti si competenti la sefia parchetelor, fiind rasplatita pentru asta cu un post la Curtea Constitutionala".

"Asta ne arata ca, de fapt, USL vrea varianta 'opriti anchetele'", mai afirma eurodeputatul.

Aceasta continua, explicand ca un al doilea semn de ingrijorare ca ministrul interimar al Justitiei va alege varianta a doua este "excluderea din start a lui Daniel Morar de catre Ponta, in ciuda aprecierilor internationale fata de Morar si a performantelor lui din ultimii opt ani".

AMR acuza o "intelegere meschina" intre Ponta si Basescu pe numirea procurorilor

Monica Macovei este de parere ca "mai sunt totusi variante acceptabile care nu ne-ar intoarce in 2004, iar Ponta le poate fructifica".

Printre aceastea, ea a amintit procurorii cu experienta la DNA, care au lucrat in dosare complexe ce implicau fie sume mari de bani din coruptie sau frauda, fie inculpati care aveau functii inalte in stat, cel mai adesea politicieni.

"Ponta are nevoie de o procedura de selectie care sa ii dea posibilitatea sa explice public propunerile. Daca Ponta nu va propune candidati care au dovedit deja profesionalism, independenta , putere si curaj, va fi groparul justitiei independente si aparatorul inculpatilor politici, pentru ca va distruge sansele Romaniei de a intra in Schengen sau de a fi credibila in Uniunea Europeana", a mai sustinut europarlamentarul PDL.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Monica Macovei Ponta justitie, #Macovei Ponta propunere procurori, #Macovei Ponta justitie independenta , #justitie
Comentarii