Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Presedintele PE o da pe Monica Macovei drept exemplu europenilor

Miercuri, 12 Noiembrie 2008, ora 21:03
2588 citiri
Presedintele PE o da pe Monica Macovei drept exemplu europenilor

Presedintele Parlamentului European, Hans Gert Poettering, a spus miercuri ca este mandru de Monica Macovei, apreciind-o pentru curajul demonstrat in timpul mandatului ei de ministru al Justitiei in lupta impotriva coruptiei.

Presedintele PE Hans Gert Poettering i-a inmanat miercuri dupa-amiaza premiul "Femeia Europei" fostului ministru roman al Justitiei, Monica Macovei, transmite NewsIn.

"Nu am vazut niciodata o personalitate care sa lupte impotriva coruptiei in baza principiilor democratice la fel ca Monica Macovei", a spus Hans Gert Poettering.

Mai bine mai putin la putere, dar schimband multe

"Chiar daca acum nu mai detineti portofoliul de ministru, cateodata e mai bine sa fii la putere pentru o scurta perioada, dar sa schimbi multe, decat cineva care e zeci de ani la putere si abuzeaza de putere", a adaugat Poettering.

El si-a amintit de o intalnire pe care a avut-o cand era presedintele grupului popularilor europeni din Parlamentul European, inaintea de aderarea Romaniei si ca vorbind atunci cu ea, ca ministru al Justitiei, a fost incurajat in ce priveste angajamentul ei pentru transparenta, democratie si un stat de drept functional dupa zeci de ani de comunism.

"Suntem mandri de dumneavoastra si haideti sa urmam toti exemplul Monicai Macovei, pentru a consolida integrarea europeana", a conchis presedintele Parlamentului European.

Monica Macovei a dedicat premiul "tuturor europenilor care cred in statul de drept", spunand ca nu va abandona lupta pentru buna guvernare, transparenta si cat mai putina coruptie.

Ea a recunoscut ca a fost dificil sa promoveze aceste principii si sa combata coruptia politica "cand politicienii au toate instrumentele pentru a contra-ataca".

Premiul Femeia Europei se desfasoara sub patronajul Asociatiei Internationale pentru Promovarea Femeilor Europene, reprezentat in Romania de fosta purtatoare de cuvant a Ministerului de Externe, Corina Vintan si a fost fondat in 1987 cu sprijinul moral si financiar al Comisiei Europene.

Obiectivul principal al Premiului este sa puna in lumina munca femeilor din Europa care au contribuit la integrarea europeana si la crearea noii societati europene.

Țara în care rușii, iranienii și ucrainenii se înghesuie să-și cumpere locuințe. De ce vest europenii preferă să stea în chirie?
Țara în care rușii, iranienii și ucrainenii se înghesuie să-și cumpere locuințe. De ce vest europenii preferă să stea în chirie?
Cetățenii din Ucraina cumpără în prezent în mod activ proprietăți în Turcia. Cu toate acestea, cererea de proprietăți imobiliare în Turcia a scăzut la jumătate (cu 48%) în...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Monica Macovei, #exemplu, #Hans Gert Poettering, #europeni, #Femeia Europei , #justitie