Editorial: Doamna Macovei, dar slinosii?

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 15:36
5213 citiri
Editorial: Doamna Macovei, dar slinosii?
Foto: Arhiva

Fireste ca reforma clasei politice trebuie sa inceapa de undeva, iar criteriile de integritate pe care le roteste doamna Monica Macovei deasupra Aliantei Romania Dreapta, precum Sfantul Gheorghe palosul, suna indraznet.

Aproape utopic, avand in vedere cat de spurcata a fost pana acum selectia celor care se calificau dupa alte criterii, mai omenesti, pentru a ocupa demnitati publice, si din cauza carora electoratul scuipa pe orice miroase a promisiune.

Codul etic asumat de ARD contine 12 vesti bune pentru incercarea de a reagata sperata electoratului: candidatii nu trebuie sa aibe condamnari, sa nu fi fost arestati, trimisi in judecata, sa nu existe indicii temeinice privind savarsirea de acte de coruptie sau frauda, sa nu aiba averi disproportionate cu venitul pentru care ANI a trimis constatari in instanta, sau pentru care exista solutii definitive in materie, sa nu se afle sau sa nu se fi aflat in conflict de interese, sa nu fi incheiat in mod netransparent contracte cu institutiile publice. Sa nu fi colaborat cu Securitatea si sa nu fi detinut functii platite in aparatul local si central al PCR. Dar nici candidati care au incalcat grav normele de morala publica sau care, prin imaginea lor, afecteaza sensibil imaginea Aliantei.

Desigur ca in comparatie cu personaje precum Catalin Voicu sau Dan Voiculescu, comparatie pe care Monica Macovei o evidentiaza la fiecare iesire publica, criteriile de integritate ale ARD sunt sublime. Insa nu sunt totul. Caci daca europarlamentarul roman explica necesitatea lor prin faptul ca poporul este scarbit de clasa politica si se indeparteaza de urne tot mai tare tocmai deoarece nu mai este dispus sa inghita orice, primenirea ofertei trebuie sa mearga pana la capat. Caci exista o categorie care se va strecura printre randuri precum nalucile: slinosii.

Un slinos este deputatul care nu a fost condamnat, nici arestat, nici trimis in judecata si nici nu exista indicii temeinice, in sensul legii, ca a luat spaga. Asta deoarece in momentul cand au fost desemnati sefii instantelor locale a avut grija sa-si planteze oamenii in functii-cheie, ca sa influenteze decizia. Nici dosar penal nu a patit vreodata, deoarece seful politiei a fost numit cu concursul sau. Nici seful procurorilor judeteni anticoruptie nu l-a deranjat, deoarece s-a asigurat ca il are la mana.

Un slinos este un deputat care nu are avere disproportionata cu venitul, deoarece a fost acumulata pana in momentul cand si-a cesionat actiunile, administrate de o ruda sau un om de-al casei. Nu se afla in conflict de interese deoarece a fost prudent, nu s-a expus inutil. Partidul avea nevoie de el in vreo comisie. Nu a colaborat cu Securitatea si nici n-a fost activist PCR remunerat deoarece era prea tanar la vremea respectiva. Si nici n-a incalcat grav normele de morala publica, deoarece s-a intalnit cu amanta la hotelul unui var, nu in birou la partid.

Acest slinos este baza partidului, doamna Macovei. Il finanteaza. Si fara el, fara organizatia care ii tremura de frica deoarece s-a adapostit sub mantaua unui lider national, care organizatie lipeste afise si disemineaza mesajul, dumneavoastra, Alianta Romania Dreapta, nu puteti exista.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Monica Macovei principii ARD, #Alianta Dreapta PDL candidati, #alegeri criterii corupti candidati , #PDL