Macovei: Demisia lui Mang nu este suficienta. Sa plece si Ponta!

Luni, 14 Mai 2012, ora 22:47
2517 citiri
Macovei: Demisia lui Mang nu este suficienta. Sa plece si Ponta!
Foto: Facebook

Vicepresedintele PDL Monica Macovei sustine ca demisia ministrului Educatiei, Ioan Mang, nu este suficienta, si este de parere ca premierul Victor Ponta, pe care il acuza de minciuna, trebuie sa plece si el.

"De azi incolo, demisia lui Ioan Mang devine insuficienta si nu va mai putea repara neincrederea populatiei in Cabinetul Ponta. Victor Ponta trebuie sa plece si el, caci a dovedit ca minte atunci cand a scris in programul de guvernare ca va respecta legile 'fara exceptii, fara derogari sau scuze'", scrie Monica Macovei pe blogul personal intr-un text publicat luni, intitulat "Demisia lui Mang devine insuficienta, Ponta sa plece si el!".

Mang, acuzat de plagiat: Academia Romana nu a primit nicio cerere de la Ponta

"A trecut mai bine de o saptamana si Victor Ponta nu a luat nicio decizie in cazul ministrului Ioan Mang, acuzat de plagiat. Lipsa de reactie a premierului in cazul unor acuzatii grave aduse chiar ministrului Educatiei, care are de pregatit in aceste zile evaluarea nationala si examenul de bacalaureat, nu poate decat sa agraveze situatia si sa creasca neincrederea elevilor si parintilor in sistemul de invatamant.

Nu poti tolera un ministru al Educatiei asupra caruia exista suspiciuni ca fura texte scrise de altii si se semneaza pe ele pentru a obtine grade didactice si, in acelasi timp, sa le ceri elevilor si parintilor sa aiba incredere in scoala si in calitatea educatiei", mai scrie europarlamentarul PDL pe blog.

In opinia Monicai Macovei, cererea trimisa la Academia Romana este doar o amanare inutila a deciziei de demitere a ministrului Mang, pe care Ponta refuza sa si-o asume: "Mai mult chiar, este o jignire adusa profesorilor corecti si electoratului".

Mang: Pana pe 15 iunie Consiliul de Etica va decide in cazul meu

Amintim ca reprezentantii Academiei Romane au anuntat, luni, ca nu au fost inca solicitati oficial sa verifice acuzatiile de plagiat in cazul ministrului Educatiei, Ioan Mang. "Academia nu a fost inca solicitata si nu am primit nici documentele relevante", a declarat Ionel Haiduc, presedintele Academiei Romane.

A.T.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Monica Macovei Ioan Mang demisie, #Monica Macovei demisie Victor Ponta, #Ioan Mang plagiat Victor Ponta , #PDL