Macovei: Taberele Udrea si Blaga isi vor imparti proportional functiile

Sambata, 06 Aprilie 2013, ora 14:24
1924 citiri
Macovei: Taberele Udrea si Blaga isi vor imparti proportional functiile
Foto: Arhiva Ziare.com

Europarlamentarul PDL Monica Macovei isi justifica decizia de a nu participa, sambata, la Consiliul National de Coordonare al PDL, unde partidul isi alege echipa de conducere.

"Decizia comuna a reformistilor a fost sa nu candidam la sedinta de azi a CNC pentru nicio functie de conducere in partid, asa cum am anuntat si in seara in care s-a terminat Conventia Nationala Extraordinara.

In perioada scursa de la Conventie si pana astazi, ziua sedintei CNC, nu am discutat despre nicio functie in conducerea PDL nici pentru mine, nici pentru vreunul dintre sustinatorii motiunii Reformistii, fiind consecventi cu decizia pe care eu am anuntat-o acum doua saptamani", transmite Macovei, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Alegeri PDL - LIVE

Monica Macovei este de parare ca Blaga ar trebui sa isi aleaga echipa cu care va conduce partidul dintre pedelistii care i-au sustinut motiunea.

"Consider ca, atunci cand ajungi presedinte cu un scor atat de controversat, este bine sa iti formezi echipa din randul sustinatorilor si sa iti asumi responsabilitatea totala pentru directia pe care va merge partidul. Am vazut ca, pana la urma, celelalte doua 'tabere' merg impreuna si, probabil, isi vor imparti proportional functiile.

Am decis sa nu particip la sedinta CNC si pentru ca mesajele pe care le-am primit de la multi membri PDL, la intalnirile din filiale, erau clare: vrem o schimbare totala, nu o cosmetizare; vrem o solutie radicala, vrem cu adevarat sa fim diferiti. Foarte multi dintre cei cu care am vorbit nu au fost insa delegati la Conventia Nationala. Este motivul pentru care optiunea lor nu s-a regasit in aceeasi masura in votul de la Conventie", subliniaza europarlamentarul PDL.

Monica Macovei aminteste de numarul mic de democrat-liberali care au sustinut motiunea sa pe 23 martie.

"Chiar si in aceste conditii, nu am cum sa ignor numarul mic de delegati votanti care au sustinut Reformistii. Si din acest motiv, daca propunerile mele de reforma a partidului au fost respinse, nu consider ca am dreptul moral, pentru mine, pentru electoratul si membrii PDL care ne-au sustinut, sa candidez la o functie de conducere in partid.

Sper ca noua echipa de conducere a partidului sa realizeze ca ultimul cuvant il au alegatorii si ca mesajul pe care acestia l-au transmis la alegerile parlamentare din decembrie a fost ascultat si inteles", continua Macovei.

In final, aceasta raspunde acuzatiilor lui Blaga si asigura ca este la zi in ceea ce priveste cotizatia la partid.

Democrat-liberalii s-au intalnit sambata, in Consiliul National de Coordonare, pentru a-si alege noua conducere.

Pedelistii isi aleg prim-vicepresedintii, vicepresedintii, secretarul general si secretarii executivi ai partidului, dupa ce, luna trecuta, Vasile Blaga a fost reconfirmat in functia de presedinte al partidului.

La reuniunea de la Palatul Parlamentului sunt prezenti 472 de delegati, din 619 asteptati initial, care ii vor vota pe cei care vor ocupa peste 50 de functii de conducere in partid, pentru care s-au inscris mai mult de 120 de candidati.

D.R.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Macovei alegeri PDL, #Macovei CNC PDL , #PDL