Macovei: USL s-a speriat de condamnarea lui Nastase, vor sa opreasca dosarele

Vineri, 06 Iulie 2012, ora 14:58
3353 citiri
Macovei: USL s-a speriat de condamnarea lui Nastase, vor sa opreasca dosarele
Foto: B1 TV

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat ca USL s-a speriat dupa condamnarea la inchisoare a fostului premier Adrian Nastase si ca social-liberalii vor, prin procesul de suspendare a presedintelui Traian Basescu, "sa opreasca dosarele si sa nu ajunga la inchisoare".

Prezenta vineri la lansarea Initiativei Civice de Centru Dreapta, a lui Mihai Razvan Ungureanu, Monica Macovei a explicat ca suspendarile din 2007 si din 2012 ale presedintelui Traian Basescu "au un singur scop: sa se opreasca dosarele din justitie", argumentand ca "s-au speriat dupa condamnarea lui Adrian Nastase si actioneaza sa opreasca dosarele si sa nu ajunga la inchisoare".

Fostul ministru le cere demisia lui Victor Ponta si Crin Antonescu si subliniaza ca "razboiul lor este cu justitia care a inceput sa functioneze, independent politic".

Totodata, Macovei a precizat ca isi continua lupta pe care o duce de multi ani pentru reforma clasei politice, care este "in mare parte corupta si trebuie schimbata".

Nu in ultimul rand, europarlamentarul democrat-liberal a cerut chemarea studentilor romani de la universitatile de prestigiu din strainatate, care sa fie pusi in functii in tara, "in locul clientelei politice".

MRU si-a lansat Initiativa Civica: Ponta si Antonescu n-au deschis nici macar poarta scolii

Fostul prim-ministru Mihai Razvan Ungureanu si-a lansat oficial vineri miscarea politica, Initiativa Civica de Centru Dreapta, alaturi de Monica Macovei, Cristian Preda, Ioan Stanomir si Teodor Baconschi.

Fondatorii Initiativei Civice - Ungureanu, Macovei, Cristian Preda si Stanomir - au lansat atacuri la adresa USL si a liderilor social-liberali, in frunte cu Victor Ponta si Crin Antonescu.

Ziua protestelor: Imbranceli intre simpatizantii si opozantii lui Basescu (Galerie foto)

Macovei a fost prezenta, joi seara, in Piata Revolutiei, la mitingul anti-USL organizat de liderii PDL, la care au luat cuvantul mai multi lideri democrat-liberali, in fata a catorva mii de manifestanti.

Intr-o postare pe blogul sau, intitulata "Am fost mii. Vom fi si mai multi", Monica Macovei precizeaza ca "revolta, indignarea, dar si o puternica dorinta de a-si apara drepturile, institutiile, legile" i-au adus pe miile de oameni impreuna in Piata Revolutiei.

"Am fost alaturi de ei, am simtit impreuna cu ei. Si le-am spus ca ne vom uni intr-o platforma de dreapta si ne vom lua tara inapoi din mana hotilor si a mincinosilor. Pentru ca tara mea si a voastra este tara celor corecti, responsabili, a celor care respecta legea si institutiile", a mai scris Macovei pe blog.

Macovei: Din 3 iulie mi-e frica incontinuu de dictatura

Aceasta i-a indemnat, joi, pe romani sa nu stea "pe canapea" si sa priveasca la ce se intampla in tara, ci sa iasa in strada si sa protesteze daca vor sa se trezeasca peste noapte tot in democratie.

Mii de oameni au participat la mitingul PDL din Piata Revolutiei, pentru a protesta fata de tentativa USL de a-si subordona institutiile statului de drept. La protest au fost prezenti si fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, reprezentantii Noii Republici, participantii de la "Protestul Ghilimelelor" din serile anterioare, dar si mai multi reprezentanti ai unor ONG-uri.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Macovei USL speriata Nastase, #Macovei suspendare Basescu, #Macovei miting PDL, #PDL miting anti USL, #USL suspendare Basescu, #Initiativa Civica MRU , #PDL