Monica Macovei, atac la judecatori: Bataie de joc pe bani publici, inculpatii stau la Tv

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 19:48
4223 citiri
Monica Macovei, atac la judecatori: Bataie de joc pe bani publici, inculpatii stau la Tv
Foto: Arhiva

Europarlamentarul Monica Macovei acuza judecatorii care amana termenele in mod repetat, permitand, astfel, inculpatilor sa apara la televizor si sa sustina ca dosarele lor sunt politice.

"Acesti judecatori ar trebui sa fie aspru sanctionati. S-ar cutremura un sistem de justitie in alta parte, in Germania, in Marea Britanie, daca un judecator ar tine mai mult de un an un dosar pe fond. La noi se tine un dosar cate trei, cinci ani. Asta nu e justitie, e bataie de joc pe bani publici", a apreciat fostul ministru al Justitiei, invitat la Romania Tv.

Monica Macovei a comentat cazul sindicalistului Marius Petcu, condamnat joi la o pedeapsa cu inchisoarea de 7 ani cu executare, fiind acuzat de coruptie intr-un dosar in care a fost arestat in primavara acestui an.

Marius Petcu, condamnat la 7 ani de inchisoare

"Inculpatii stau la televizor si acuza ca e vorba de un dosar politic. Justitia incepe sa isi faca treaba. Ati vazut ca toate aceste termene rapide si solutii care se dau vin tocmai pentru ca avem MCV-ul. (...) Nu e vorba de un dosar politic, asa cum nu e nici al lui Nastase, indiferent de ce spune domnul Sova", a declarat Macovei.

De asemenea, fostul ministru al Justitiei s-a referit si la cazul lui Sorin Apostu, primarul suspendat al Clujului, care a fost arestat pentru mita de aproape o suta de mii de euro.

Monica Macovei a precizat ca tocmai acest caz arata faptul ca Puterea lasa justitia sa isi faca treaba.

"Apostu e un primar care a fost prins cu suspiciuni de fapte de coruptie si am vazut ca justitia si-a facut treaba. Asta e tot ce spune acest caz. Cu cat esti mai aproape de premier si esti anchetat si arestat, cu atat e un punct in plus pentru aceste personaje politice, care nu intervin in treaba justitiei", a adaugat Monica Macovei.

Aceasta a marturisit ca nu si-a pus inca problema daca mai vrea sau nu un mandat la sefia Ministerului Justitiei, insa a subliniat ca intentioneaza sa lupte, astfel incat Codul de Etica pe care l-a elaborat sa functioneze in toate partidele politice.

In finalul emisiunii, Macovei a povestit momentul in care l-a propus pe Daniel Moraru in functia de sef al DNA, precizand ca "ii multumesc lui Dumnezeu pentru ca mi l-a scos in cale".

"Eu l-am propus pe Daniel Morar si ii multumesc lui Dumnezeu ca mi l-a dat in cale. Am avut un pshiholog cand l-am intervievat atunci. Psihoogul mi-a spus atunci 'acest om este tare ca o stanca, nu poate fi clintit in nicio decizie'. Nu regret absolut deloc ca l-am propus", a conchis fostul ministru al Justitiei.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Monica Macovei Justitie, #Macovei inculpati Tv, #Macovei cod etica PDL , #PDL