Monica Macovei ii cere lui Dan Pasat sa isi dea demisia

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 10:06
1979 citiri
Monica Macovei ii cere lui Dan Pasat sa isi dea demisia
Foto: Antena 3

Monica Macovei ii transmite colegului de partid, Dan Pasat, sa isi dea demisia din Parlament si din partid, iar conducerea PD-L sa ii ceara acest lucru public, luand in considerare ca la votul de luni, din Camera Deputatilor, aceasta a respins solicitarea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive.

"Dupa decizia Camerei Deputatilor, am un singur mesaj pentru domnul Pasat si pentru PD-L: domnul Pasat sa isi dea demisia din Parlament si din partid, iar conducerea PD-L sa ii ceara acest lucru public. Pentru celelalte partide, nu am mesaje, caci nu au facut campanii anti-coruptie si pentru egalitatea in fata legii", a declarat Monica Macovei, arata un comunicat remis Ziare.com.

Europarlamentarul PD-L sustine ca decizia luata in Camera Deputatilor arata "ca nu exista o vointa politica majoritara din partea partidelor politice romanesti pentru anti-coruptie "pe bune", indiferent de cine este acuzatul, si ca nu exista o vointa politica majoritara pentru egalitate in fata legii a inculpatilor politicieni cu ceilalti oameni cercetati penal".

"Pentru multi dintre ei, interesul national, anti-coruptia, vointa electoratului sau angajamentele luate de Romania in cadrul MCV (Mecanismul de cooperare si verificare) luate la intrarea in UE sunt secundare in raport cu interesele anti-justitie ale partidelor atunci cand "ai lor" sunt anchetati.

Trebuie sa lasam judecatorii sa decida perchezitiile, arestarile preventive si orice tine de ei, indiferent de nemultumirile acumulate impotriva unor magistrati. Trebuie sa eliminam orice obstacol politic sau administrativ din calea justitiei. Iar pe judecatorii si procurorii care sunt independenti, profesionisti, curajosi si respecta principiul egalitatii in fata legii, trebuie sa ii sustinem. Pentru ca numai asa putem avansa pe calea democratiei", mai sustine aceasta.

Arestarea lui Pasat, respinsa de deputati - Vezi reactiile politicienilor

Monica Macovei crede ca aceste situatii vor fi rezolvate daca se va modifica Regulamentul Camerelor pentru votul public, la vedere, in cazurile de ridicare a imunitatii parlamentare, pentru stabilirea unui termen de 48 de ore pentru adoptarea de catre Parlament a cererilor de ridicare a imunitatii si luarea deciziilor pentru avizarea de catre Parlament a perchezitiilor si retinerii/arestarii preventive cu majoritatea simpla a celor prezenti.

Camera Deputatilor a decis: Deputatul Dan Pasat nu poate fi arestat

Deputatii au decis, marti, in plen, ca Dan Pasat, acuzat de santaj, nu poate fi dus in fata instantei care urma sa decida daca poate fi sau nu arestat preventiv.

Camera Deputatilor a respins cererea DNA de arestare a lui Dan Pasat, dupa ce nu s-au intrunit destule voturi pentru adoptarea cererii. Au fost 116 de voturi pentru avizarea cererii de arestare, 31 de voturi impotriva si 4 abtineri. Pentru arestarea deputatului era nevoie de 147 de voturi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Coaliția nu renunță, ”în acest moment”, la Cătălin Cîrstoiu. De ce spune PNL că nu îl poate susține pe Cristian Popescu Piedone la Capitală
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi, 16 aprilie, că, în acest moment, la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei la...
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
#Monica Macovei Dan Pasat, #Pasat demisie Parlament PDL , #PDL