Monica Macovei: In multe feluri, eu seman cu Nelson Mandela

Luni, 18 August 2014, ora 07:55
4466 citiri
Monica Macovei: In multe feluri, eu seman cu Nelson Mandela
Foto: Facebook Monica Macovei

Europarlamentarul PDL Monica Macovei, care si-a anuntat candidatura ca independent la prezidentiale, sustine ca modelul ei politic este Nelson Mandela.

"M-am gandit ca, in multe feluri, eu seman cu Nelson Mandela, care nu si-a sacrificat principiile niciodata, care si-a scos poporul dintr-o stare dezastruoasa, pentru care nimic nu a fost imposibil si care a facut foarte multi ani de inchisoare, s-a sacrificat, si-a sacrificat interesele personale pentru tara. Si ma identific cu toate aceste lucruri", a spus Monica Macovei, la Digi 24.

Monica Macovei candideaza la Presedintia Romaniei

Fost ministru al Justitiei in guvernul Aliantei Dreptate si Adevar din 2005-2007, compus din PNL si PDL, Monica Macovei a mai spus ca isi doreste ca "toti hotii si coruptii care fura din banul public sa mearga la inchisoare".

Nelson Mandela a murit in 2013, la varsta de 95 de ani. Dupa 27 de ani de inchisoare, Mandela a unit in jurul sau societatea Africii de Sud, intr-un moment in care populatia de culoare ar fi putut lua drumul razbunarii pentru suferintele din epoca de apartheid.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a anuntat, in urma cu doua saptamani, ca va candida la Presedintia Romaniei, afirmand ca este o provocare pe care si-o asuma cu hotarare.

"De curand, mii si mii dintre voi m-ati chemat sa intru in cursa pentru Cotroceni. Raspund acum si candidez. Nu a fost o alegere usoara, dar este o provocare pe care mi-o asum cu hotarare si credinta", a declarat Macovei intr-un mesaj video pe site-ul macoveipresedinte.ro.

Ea si-a motivat decizia afirmand ca "trebuie sa dorim mai mult si sa stim ca putem mai mult ca tara".

Macovei nu demisioneaza din PDL: Eu unesc dreapta, sunt singura care il poate bate pe Ponta!

Monica Macovei a declarat ca nu va demisiona din PDL, chiar daca si-a anuntat intentia de a candida ca independent la alegerile prezidentiale din aceasta toamna.

"Nu imi voi da demisia din PDL si nu intentionez sa mi-o dau, pentru ca am facut lucruri bune alaturi de PDL. Deci nu ma exclud deloc din partid, o sa vedem cum evolueaza lucrurile", a declarat Macovei in cadrul unei conferinte de presa.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Macovei Monica Nelson Mandela model politic, #Macovei Mandela model sacrificiu, #Macovei Mandela asemanare model , #PDL