Monica Macovei, intre cumatrul Falca si obsesia pentru Nastase (Opinii)

Luni, 07 Martie 2011, ora 22:02
3185 citiri
Monica Macovei, intre cumatrul Falca si obsesia pentru Nastase (Opinii)
Foto: Arhiva

Monica Macovei arata a personaj indecis si temator pentru viitorul sau politic. Isi expune ideile reformatoare, dar arata o ezitare in a pronunta nume. Rostirea numelui Gheorghe Falca pare a fi tabu pentru europarlamentarul PD-L.

Cristian Preda s-a exprimat extrem de transant: "(...) pierdem vreo 200 de primari, dar castigam 2 milioane de alegatori".

Din informatiile domniei sale, cam atati alesi locali ar avea probleme cu justitia din Romania. Partidul nu a dorit sa-i lase din brate pe acesti oameni care, vorba lui Berceanu, "sunt plini de cicatrici".

Printre ei se gasesc si personaje ca Gheorghe Falca, primarul Aradului, sau Antonie Solomon, fostul primar al Craiovei. Ambii sunt trimisi in judecata pentru diverse acuzatii si ar fi trebuit suspendati din partid, conform propunerilor reformatoare ale tripletei rebele.

Am privit-o pe Monica Macovei discutand cu moderatorii Realitatii TV, duminica seara. O femeie pe care multi o vad premier, fauritor de reforme dure in societate, un personaj care nu abdica de la principii, s-a pierdut in aceleasi stereotipuri ale elitei pedeliste. Doamna Macovei arata de parca ar fi vrut sa se lepede de punctele formulate impreuna cu colegul Preda.

N-am vazut nici hotarare, nici determinarea de a-si sustine pana la capat punctele de vedere. Cuvintele domniei sale tradau sentimentele unui om care isi da seama ca a gresit si incearca sa repare ceva pe ultima suta de metri.

La auzul numelui Falca, Monica Macovei s-a pierdut si a completat cu deja cunoscuta sintagma "toate partidele au asemenea oameni".

A venit iar vorba despre cumatrul presedintelui Basescu, dar si de aceasta data fostul ministru de Justitie a fentat un raspuns legat de domnul Falca, aducand pe tapet problema lui Adrian Nastase. Greu de inteles o asemenea abordare. Aceeasi ingramadire aglomerata a prezentului in trecutul nebulos al partidelor, aceleasi obsesii legate de Adrian Nastase si formatiunile politice concurente.

Nici macar nu l-a aprobat pe amicul Preda, care a denuntat cei 200 de primari problematici. Iarasi a tinut sa ne aduca aminte ca toate partidele au aceste probleme si nu stie daca sunt chiar 200, ci mult mai putini.

Sincer, parca o vedeam pe Andreea Pora care, discutand in direct cu realizatorii unei emisiuni despre schemele Ponzi ale lui Ioan Botis, ne lumina ca singurul Ponzi din Romania este Sorin Ovidiu Vintu, desi discutia era despre cu totul altceva. La alte intrebari obiective, doamna Pora o lua pe scurtatura catre Teleormanul lui Liviu Dragnea.

O abordare de genul "toti sunt la fel, toti au facut acelasi lucru, nimeni nu e curat, dar macar noi incercam", se va dovedi total nesanatoasa pentru mediul politic din Romania. In acest fel, nimeni nu va reusi sa se repozitioneze, ramanand toti in aceeasi oala a hilarului politic.

Sa raspunzi la o intrebare, cu deja celebrul Andreei Pora "da' ce, PSD-ul n-a facut la fel", arata mai mult ca o incercare de deruta pentru public, decat ca o asumare a unei responsabilitati pana la capat.

Si legionarii au comis celebrele crime de la Jilava tot in numele unei astfel de axiome: "ce, regele nu ne-a decapitat toate celulele si oamenii, in frunte cu Zelea Codreanu?".

Vi se pare ca s-a schimbat ceva la nivel de abordare?

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Monica Macovei PDL, #Gheorghe Falca primar, #Antonie Solomon, #Macovei Preda , #PDL