Monica Macovei: Ponta a uitat de nevoile populatiei, totul a fost o minciuna

Duminica, 17 Iunie 2012, ora 20:01
4302 citiri
Monica Macovei: Ponta a uitat de nevoile populatiei, totul a fost o minciuna
Foto: Antena3

Premierul Ponta si USL sunt preocupati sa-si subordoneze politic institutii ale statului si sa-si satisfaca clientii politici, comenteaza Monica Macovei "asaltul" guvernarii Ponta asupra institutiilor statului.

Europarlamentarul trece in revista cateva dintre masurile luate de guvernul Ponta in ultimele zile, remarcand ca "nicio masura economica nu a fost luata pana acum de Guvernul Ponta, totul a fost o minciuna".

"USL schimba conducerea Televiziunii publice pe motiv ca este preocupata de situatia financiara in care se afla institutia. O minciuna! Daca acesta ar fi fost motivul real, USL ar fi numit un manager adevarat sau o echipa de economisti care sa gaseasca solutii. Ponta si USL vor doar sa ocupe politic televiziunea publica, nu sa o salveze financiar, atentioneaza Monica Macovei pe blog.

Conducerea TVR, demisa de Parlament, Radu Calin Cristea, numit director interimar

Vicepresedintele PDL nu uita nici trecerea Institutului Cultural Roman de sub autoritatea Presedintiei (unde functioneaza inca din 2003!) in subordinea Senatului, pe motiv ca ar fi fost politizat si netransparent.

"Decizia de a pune ICR in subordinea Senatului nu inseamna altceva decat politizarea acestei institutii de cultura, deoarece persoanele numite acolo vor fi stabilite pe criterii politice, prin vot politic. In plus, decizia a fost luata prin OUG, desi nu exista nicio urgenta pentru schimbarea statutului ICR", comenteaza Monica Macovei.

Cristi Puiu si Norman Manea iau apararea ICR: Gratie lui, Romania nu mai e doar Ceausescu!

Aceasta reaminteste si de demiterea fara nicio explicatie a istoricului Dorin Dobrincu de la Arhivele Nationale, precum si schimbarea "fara explicatii sau justificarea urgentei" a conducerii Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER).

USL continua epurarile: Dobrincu, demis fara explicatii de la Arhivele Nationale

"Cu aceeasi viteza a schimbat componenta Comisiei de etica din Ministerul Educatiei, in timp ce aceasta verifica acuzatiile de plagiat aduse pesedistului Ioan Mang.

Interesele politice ale USL sunt mult mai puternice decat nevoile populatiei, uitate de Ponta & comp.", concluzioneaza Monica Macovei.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Macovei Ponta ICR, #demitere Patapievici ICR, #Ponta demitere Dobrincu, #Consiliu Etica Mang schimbat , #PDL