Monica Macovei: Traseismul politic este interzis, inclusiv la Forta Civica

Duminica, 09 Septembrie 2012, ora 18:52
2808 citiri
Monica Macovei: Traseismul politic este interzis, inclusiv la Forta Civica
Foto: B1 TV

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca o prioritate va fi "reformarea clasei politice din Romania".

Monica Macovei a precizat ca, in calitatea sa de presedinte al Comisiei de etica, lucreaza la un set de principii, ce urmeaza a fi transmis partidelor politice pentru ca acestea sa il consulte atunci cand stabilesc listele candidatilor.

Aceasta s-a referit, in acest context, la faptul ca traseismul politic atat de la un partid la altul, dar si in cadrul aliantelor, este "interzis".

"Traseismul politic este interzis nu numai in cazul aliantei politice. Sunt presedinta acestei Comisii de etica. Lucrez la principii. Sunt in forma finala. Le vom trimite tuturor partidelor, formatiunilor politice si aliantelor pentru a le avea in vedere la stabilirea listei de candidati. Le voi prezenta cat de curand public, probabil in cateva zile.

Ca presedinte, cu asta ma ocup. Este cel mai important lucru - reformarea clasei politice din Romania. Interesul meu este sa reformam clasa politica si, in ceea ce ma priveste, voi aplica cu strictete aceste criterii si incep cu propriul partid", a spus aceasta.

Intrebata cum comenteaza faptul ca in Forta Civica au fost cooptati si fosti membri ai PDL, Monica Macovei, a subliniat faptul ca este "firesc" sa se interzica traseismul politic si in acest caz.

"Unul dintre principiile existente in acest moment intre criteriile de integritate este acela de a nu se ingadui traseismul de la o formatiune la alta in cadrul aliantei. Daca facem o alianta impreuna, este firesc acest lucru. Cum vor evolua lucrurile mai departe, vom vedea. Este un principiu", a afirmat aceasta.

Monica Macovei conduce Comisia de etica a platformei de centru-dreapta, organism care se va ocupa de validarea candidatilor aliantei, formata din PDL, PNTCD, ICCD, PNR si FCD, pentru alegerile parlamentare.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Monica Macovei reforma clasa politica, #Monica Macovei traseism politic , #PDL
Comentarii